Claranet organiseert Accountancy Round Table “De laatste werkplek”

Geplaatst op: 21 januari, 2020 - 09:26

Accountantskantoren staan voor grote uitdagingen. Het overgrote deel van de accountants wil overstappen naar een vorm van werken met/in de cloud, maar wat houdt dit in voor de werkplek van de accountant? Claranet organiseert hiervoor op donderdag 12 maart een speciale Round Table-sessie met als thema “De laatste werkplek”. In samenwerking met DOCCO worden kennis, inzichten en praktische informatie op één plek bij elkaar gebracht.

Accountancy Round Table - De laatste werkplek - Claranet

Voor de Accountancy Monitor 2019 werd de vraag gesteld wat er nodig zou zijn als minimale invulling van dé ideale werkplek. Hierbij kwamen de onderstaande vijf wensen naar voren:

  • Handige tools voor online samenwerken
  • Direct doorloggen naar alle online applicaties
  • Mobiliteit en locatie onafhankelijk werken
  • Sterke beveiliging en versleuteling
  • Apparaat onafhankelijk werken

Een logisch vervolg in de zoektocht naar die ideale werkplek zou daarvoor een traject zijn waarbij wordt gekeken naar een stap naar/richting de cloud. Echter is dit voor veel kantoren een (te) grote stap. De angst zit daarbij voornamelijk in het onbekende van de cloud ten opzichte van de vertrouwde huidige IT-omgeving, hoe traag of onveilig die ook is. Tegelijkertijd is er de angst voor de migratie naar die nieuwe werkplek, waardoor het niet alleen een kwestie is van een keuze voor een ideale werkplek, maar ook tegelijkertijd de wens om dit ‘de laatste werkplek’ te laten zijn zodat deze toekomstbestendig is en niet meer opnieuw gemigreerd hoeft te worden.

Belangrijke vragen die beantwoord moeten worden, zijn:

  • Hoe kijkt u naar een traditionele IT-omgeving (op locatie of in het datacenter), aangezien steeds meer naar de cloud opschuift?
  • Hoe kijkt u naar de ideale werkplek i.c.m. public cloud en welk beleid hanteert u? (BYOD-CYOD-Company Owned)

Deze vragen en meer komen tijdens deze kennissessie aan bod, waarbij DOCCO optreedt als dagvoorzitter. Meldt u snel aan via de event pagina Accountancy Round Table “De laatste werkplek”, want er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Over DOCCO
DOCCO is een toonaangevend IT-advies en innovatiebureau met maar één focus: de markt van accountants- en administratiekantoren. Als geen ander zijn zij op de hoogte van IT-ontwikkelingen in deze markt. Alle topadviseurs hebben gewerkt in de accountancypraktijk, zijn onafhankelijk van leveranciers en hanteren een out-of-the-box werkaanpak.
DOCCO heeft sinds de oprichting in 2013 al meer dan 300 administratie- en accountantskantoren geholpen om IT optimaal in te zetten. Van éénpitter tot big4-kantoor. Bijvoorbeeld door adviesdiensten, projectmanagement en softwareconsultancy. Daarnaast is DOCCO een gecertificeerde opleider voor accountants.