De Claranet blog

Drie IT-schurken die de agenda van de CIO vullen

Dinsdag, 26 November, 2019 - 10:13

Leestijd: 4 minuten

Niet veel meer dan tien jaar geleden was de typische "IT-baas" een functionele specialist. Hij stond schouder aan schouder met de rest van de managers, maar in feite was hij nog steeds een technische man die deed wat er werd gevraagd door de rest van de organisatie. Tegenwoordig vormen de oplossingen voor technologische problemen een belangrijke differentiatiefactor en heeft de CIO een welverdiende stoel in de directiekamer gekregen.

Lees meer

Is de systeembeheerder nog nodig?

Woensdag, 13 November, 2019 - 13:28

Leestijd: 2 minuten

Voor de meeste IT-afdelingen zijn de dagen van het handmatig configureren van servers voorbij. De verschuiving van knuffelbare serverinfrastructuur naar hun virtuele equivalent, ergens in de een of andere cloud, zorgen voor geautomatiseerde, veilige en flexibele inzet met één druk op de knop.

Lees meer

Tijd om jouw server te dumpen?

Dinsdag, 29 Oktober, 2019 - 13:55

Leestijd: 2 minuten

We hebben onze ups en downs gehad door de jaren, ruzie tot laat in de ochtend, elkaar oplappen na een zware week en onze levensplannen bijwerken om elkaar in het oog te houden. Ik begrijp dat je af en toe wat downtime nodig hebt gehad, maar de wereld verandert en onze fragiele relatie kan de spanning in ons leven gewoon niet bijhouden.

Lees meer

5 vragen over het stoppen van Microsoft-ondersteuning

Donderdag, 17 Oktober, 2019 - 10:15

Leestijd: 4 minuten

Microsoft stopt op 14 januari 2020 met ondersteuning op Windows 7 en Windows Server 2008. De opvolgers van Windows 7 en Windows Server 2008 zijn Windows 10 en Windows Server 2012, 2012 R2, 2016 en 2019. Hoewel het al tien jaar bestaat, is Windows 7 nog altijd een van de meest gebruikte Windows besturingssystemen. Het werd pas begin dit jaar van de eerste plek gestoten door Windows 10.

Lees meer

Waarom penetratietests goud waard zijn

Donderdag, 10 Oktober, 2019 - 09:30

Leestijd: 4 minuten

Steeds vaker bereiken berichten de media over hackeraanvallen op bedrijven en instellingen. Deze trend wordt met cijfers inzichtelijk gemaakt. Volgens Fortinet’s Threat Landscape Index zijn in de afgelopen periode wederom records gebroken met een toename van het aantal cybersecurity-aanvallen.

Lees meer

Digitaliseren en optimaliseren zien als middel, niet als doel op zich.

Vrijdag, 6 September, 2019 - 09:30

Leestijd: 3 minuten

Wat is de beste route naar de cloud voor woningcorporaties? Die vraag staat centraal bij Claranet tijdens CorporatiePlein op 26 september. Het bedrijf is die dag één van de exposanten tijdens de vakbeurs, en wij spraken vooraf alvast met Account Manager Eric de Graaf.

Lees meer

Een nieuwe generatie klanten… Wat kunnen we leren uit de retail?

Woensdag, 14 Augustus, 2019 - 09:53

Leestijd: 5 minuten

Retailketens met een focus op mode maakt zich op voor een enorme generatieverschuiving dit jaar. 2019 is het jaar dat Generatie Z (geboren tussen 1995 en 2005) het aantal Millennials zal overtreffen als de dichtstbevolkste generatie, en er wordt verwacht dat dit een behoorlijke verandering met zich mee zal brengen in de manier waarop de klanten worden benaderd. Het is een grote uitdaging om deze nieuwe consumentengroep aan te trekken en tegelijkertijd de bestaande klanten niet af te stoten. Dus welke stappen nemen de slimste retailers?

Lees meer

Met de juiste systemen kunnen organisaties een cruciale voorsprong nemen

Dinsdag, 23 Juli, 2019 - 10:20

Leestijd: 4 minuten

Het runnen van een moderne onderneming lijkt veel op Keanu Reeves in de film Speed: één moment van onachtzaamheid, één moment vertraging en je zit in de problemen. Alles gaat sneller; klanten zijn beter geïnformeerd en veeleisender dan ooit tevoren, en hun verwachtingen evolueren voortdurend. Hoe ga je het in hemelsnaam bijhouden?

Lees meer

En toen was de cloud heel gewoon…

Dinsdag, 9 Juli, 2019 - 10:04

Leestijd: 3 minuten

De cloud. Na jaren praten over hypes, en of ie er nou voorbij is of nog in moet, en wat een cloud eigenlijk is, en voor wie ie wel of niet geschikt is, en of we er nou wat mee moeten of dat het wel overwaait, is de cloud anno 2019 niet meer te negeren. CRM, online werkplek, telefonie, back-up, security, office, servers, opslag, alles komt uit de cloud. We gebruiken daarvoor met z’n allen inmiddels een smartphone en er worden meer tablets verkocht dan laptops of computers. Wereldwijd is 4G uitgerold voor veel sneller mobiel internet, en staat 5G al in de puberschoenen te springen. Altijd overal online. Onze manier van werken is in een paar jaar tijd volledig veranderd!

Lees meer

Vijf vragen over de perfecte cloud!

Vrijdag, 21 Juni, 2019 - 09:15

Leestijd: 3 minuten

Maandagochtend 9.00 uur, we lopen Product Manager Henk Liebeek tegen het lijf bij het koffieapparaat… vijf vragen over de perfecte cloud!

Lees meer

Pages

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350