De Claranet blog

Microsoft Teams: mobiliteit en samenwerking in de cloudmodus

Dinsdag, 18 Februari, 2020 - 09:25

Leestijd: 3 minuten

De wereldwijde adoptie van de cloud heeft organisaties de mogelijkheid gegeven om allerlei real-time samenwerkingstools te gebruiken, zonder grote investeringen in hun eigen infrastructuur. Teams is hét wapen van Microsoft op dit gebied.

Lees meer

Een goede, online werkplek om de efficiency en productiviteit te verhogen

Dinsdag, 4 Februari, 2020 - 10:11

Leestijd: 4 minuten

Plaats- en tijdsonafhankelijk werken is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden voor woningcorporaties. Maar de tijd dat dit slechts het invullen van wat informatie op de smartphone betekende, is inmiddels voorbij. Wat is ervoor nodig om het maximale uit je online werkplek te halen? CorporatieGids.nl sprak daarover met Henk Liebeek, Product Manager bij Claranet

Lees meer

“Dé ideale werkplek” – deel 2

Donderdag, 16 Januari, 2020 - 09:45

Leestijd: 5 minuten

Het jaar 2020 is net begonnen of Claranet kondigt WorkSmart365 aan, de hybride werkplek die ervoor zorgt dat dit voor veel gebruikers de laatste online werkplek is die zij gaan gebruiken. We interviewden Product Manager Henk Liebeek over deze nieuwe dienst en de weg er naar toe. Vandaag deel 2 van het interview.

Lees meer

“Dé ideale werkplek” – deel 1

Donderdag, 9 Januari, 2020 - 09:55

Leestijd: 4 minuten

Het jaar 2020 is net begonnen of Claranet kondigt WorkSmart365 aan, de hybride werkplek die ervoor zorgt dat dit voor veel gebruikers de laatste online werkplek is die zij gaan gebruiken. We interviewden Product Manager Henk Liebeek over deze nieuwe dienst en de weg er naar toe. Vandaag deel 1 van het interview.

Lees meer

Waarom multi-cloud? Deze voordelen brengt deze IT-trend

Dinsdag, 10 December, 2019 - 09:40

Leestijd: 5 minuten

Terwijl de cloudmarkt zich de afgelopen jaren vooral bezighield met kostenvoordelen op de pure infrastructuurdiensten, ligt de focus vandaag de dag vooral op de platformservices van de public cloudproviders. Public clouds worden gezien als pioniers van digitalisering: machine learning, IoT en AI-services zijn sleuteltechnologieën voor de ontwikkelingen in veel branches. Hierbij wordt de inzet van multi-cloud door veel analisten gezien als een van de belangrijkste IT-trends.

Lees meer

Drie IT-schurken die de agenda van de CIO vullen

Dinsdag, 26 November, 2019 - 10:13

Leestijd: 4 minuten

Niet veel meer dan tien jaar geleden was de typische "IT-baas" een functionele specialist. Hij stond schouder aan schouder met de rest van de managers, maar in feite was hij nog steeds een technische man die deed wat er werd gevraagd door de rest van de organisatie. Tegenwoordig vormen de oplossingen voor technologische problemen een belangrijke differentiatiefactor en heeft de CIO een welverdiende stoel in de directiekamer gekregen.

Lees meer

Is de systeembeheerder nog nodig?

Woensdag, 13 November, 2019 - 13:28

Leestijd: 2 minuten

Voor de meeste IT-afdelingen zijn de dagen van het handmatig configureren van servers voorbij. De verschuiving van knuffelbare serverinfrastructuur naar hun virtuele equivalent, ergens in de een of andere cloud, zorgen voor geautomatiseerde, veilige en flexibele inzet met één druk op de knop.

Lees meer

Tijd om jouw server te dumpen?

Dinsdag, 29 Oktober, 2019 - 13:55

Leestijd: 2 minuten

We hebben onze ups en downs gehad door de jaren, ruzie tot laat in de ochtend, elkaar oplappen na een zware week en onze levensplannen bijwerken om elkaar in het oog te houden. Ik begrijp dat je af en toe wat downtime nodig hebt gehad, maar de wereld verandert en onze fragiele relatie kan de spanning in ons leven gewoon niet bijhouden.

Lees meer

5 vragen over het stoppen van Microsoft-ondersteuning

Donderdag, 17 Oktober, 2019 - 10:15

Leestijd: 4 minuten

Microsoft stopt op 14 januari 2020 met ondersteuning op Windows 7 en Windows Server 2008. De opvolgers van Windows 7 en Windows Server 2008 zijn Windows 10 en Windows Server 2012, 2012 R2, 2016 en 2019. Hoewel het al tien jaar bestaat, is Windows 7 nog altijd een van de meest gebruikte Windows besturingssystemen. Het werd pas begin dit jaar van de eerste plek gestoten door Windows 10.

Lees meer

Waarom penetratietests goud waard zijn

Donderdag, 10 Oktober, 2019 - 09:30

Leestijd: 4 minuten

Steeds vaker bereiken berichten de media over hackeraanvallen op bedrijven en instellingen. Deze trend wordt met cijfers inzichtelijk gemaakt. Volgens Fortinet’s Threat Landscape Index zijn in de afgelopen periode wederom records gebroken met een toename van het aantal cybersecurity-aanvallen.

Lees meer

Pages

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350