Zes vragen over de Accountancy Expo 2019

Geplaatst op: 4 juni, 2019 - 10:30

Op dinsdag 18 juni vindt de Accountancy Expo plaats in het Autotron Rosmalen. De Accountancy Expo is in vijf jaar tijd uitgegroeid tot hét innovatie event voor accountants. In 2013 is het concept geïnitieerd om te breken met de traditionele beurzen en congressen en was meteen trendsettend! Of je nu op zoek bent naar concrete handvatten, inspiratie en kennis over de beschikbare software, systemen en tools voor jouw vakgebied of meer wilt weten over de profilering van je kantoor; op dit beursevenement komt het op bijzondere wijze samen.

In deze blog worden 6 vragen beantwoord door onze Senior Account Manager Guus van Huijgevoort over onze deelname aan de Accountancy Expo.

1. Wat houdt jou bezig bij Claranet?

Ik ben nauw betrokken bij onze propositie voor de accountancybranche. Wat wij bieden is onze IT-kennis die gericht is op deze specifieke branche. Daaromheen zit een ecosysteem van partners die ons helpen de gebruikersbeleving te optimaliseren. Dat kan zijn in kantoorautomatisering of procesoptimalisatie gericht op een specifieke dienst van de accountant. Geen één accountant is hetzelfde. Daarom gaan wij graag in gesprek om samen te kijken hoe wij met onze oplossingen en partners kunnen helpen. Ons corporate missie is niet voor niets “Helping Customers do amazing things!” Wij ondersteunen door onze kennis over ICT beschikbaar te stellen, onze diensten te implementeren en te zorgen dat deze diensten feilloos blijven werken, de accountant is dan in staat bijzondere prestaties neer te zetten.

2. Welke belangrijke trends zien jullie in de accountancy en/of bij administratiekantoren?

We komen in de praktijk veel accountancykantoren tegen waarbij er een uitdaging ligt bij het kunnen migreren naar cloud infrastructuren van bepaalde applicaties. We zien een diversiteit in verschillende branches waarbij de ene al lang over is naar een volledige cloudomgeving, maar, en dat is bijvoorbeeld in het geval van accountancy, is die stap momenteel gewoon niet te maken omdat er legio belangrijke applicaties nog niet in de cloud draaien. Dan moet je dus op zoek naar de juiste stappen die je de komende tijd gaat zetten om wel alvast te profiteren van de voordelen van de cloud zonder dat het de dagelijkse werkzaamheden in de weg zit.

3. Hoe speelt Claranet hier op in?

Claranet levert, optimaliseert en beheert IT-infrastructuren voor de zakelijke markt, ongeacht het platform. Dat betekent dat wij de volledige zorg voor een optimaal werkende IT-infrastructuur volledig uit handen kunnen nemen ongeacht in welke fase van ontwikkeling de IT van de organisatie zich bevindt. We hebben een eigen methodiek ontwikkeld waarbij we onze klanten concreet handvatten kunnen geven om de huidige IT beheersbaar te krijgen én de vervolgstappen voor hun IT kunnen plannen.

4. Welk probleem lossen jullie op voor accountants- en/of administratiekantoren?

Met Claranet als IT-partner is de ondernemer, in dit geval de accountant, verzekerd van een goed functionerende veilige werkplek, die kan draaien op een on-premise server, een private of public cloud of een hybride tussenvorm. Dat is heel makkelijk gezegd maar geloof mij dat het een zeer complexe taak is. De hoeveelheid kennis die daarvoor nodig is wordt steeds complexer en moeilijker bij te houden. Wij zien dan ook steeds meer specialisatie in ons vakgebied en het is ook een van de taken die onze klanten eigenlijk niet meer in eigen beheer kunnen invullen. Op het moment dat de basis IT Infrastructuur staat kan er doorgepakt worden en kunnen er efficiencyslagen gemaakt worden. Denk aan toepassingen zoals dataclassificatie, Business Intelligence en Predictive Analitics en Fin/Ops.

5. Heb je een voorbeeld van een klant en welke resultaten het heeft opgeleverd?

We zijn momenteel bezig met de uitrol van onze dienstverlening bij een van de top 50 accountantskantoren in Nederland waarbij we de klant helpen naar zijn eigen gedefinieerde ‘stip op de horizon’. Dat is een kantoor die dermate innovatief en vooruitstrevend is dat ze het liefst vandaag al de public cloud in stappen, maar nu de komende jaren een tussenstap maken via onze Hybride cloudplatform. Wij combineren een aantal applicaties die lokaal moeten draaien met ons private cloudplatform en enkele diensten vanuit de public cloud worden geleverd. Een Hybrid IT-oplossing die precies past bij de klant en op maat geleverd wordt.

6. Welke innovatie(s) in jullie product komt/komen er dit jaar? Zijn die te zien op de Expo?

Op de Accountancy Expo laten we twee dingen zien. De ene is onze eigen methodiek om de cloudvolwassenheid van de IT van een kantoor te bepalen waarbij we een op maat gemaakte route uitstippelen voor de beste weg naar de cloud. Daarnaast presenteren we de resultaten van het brancheonderzoek wat Docco in opdracht van ons heeft uitgevoerd de afgelopen maanden onder de noemer “Accountancy Monitor”. Hiermee geven we onder andere antwoord op de vragen “Hoe staat het met de ‘versaasing’?”, “wat zijn beweegredenen rond webbased werken?” en “wat zijn de grootste uitdagingen op IT-gebied?” De resultaten worden momenteel verwerkt dus het is nog even afwachten hoe deze en andere vragen worden beantwoord.

Dit artikel is eerder verschenen op de website van AccountancyExpo, dé innovatiebeurs voor accountancy op dinsdag 18 juni 2019.

Accountancy Expo 2019 Claranet