Claranet exposant op de Accountancy Expo

Geplaatst op: 27 mei, 2022 - 09:54

Op 21 juni 2022 vindt de 8ste editie van de Accountancy Expo plaats. In een paar jaar tijd is Accountancy Expo uitgegroeid tot hét innovatie-evenement voor accountants. Het concept is in 2013 geïnitieerd om te breken met de traditionele beurzen en congressen. Expo Houten wordt voor deze gelegenheid omgetoverd in een uitdagende sportarena. Accountancy is topsport en technische skills worden steeds belangrijker om mee te komen in het vak. Claranet is aanwezig als exposant, daarom 4 vragen aan Geert Mossink, Account Manager Accountancy bij Claranet en Henk Liebeek, Product Manager bij Claranet.

Sport is het centraal thema voor de Accountancy Expo, hoe toepasselijk is dat?

Geert: Ik vind het wel goed bedacht. Zeker met het idee “Accountancy is topsport”. Dat is enorm herkenbaar. We zien dat de druk om te presteren enorm is. Niet alleen vanwege een enorme vraag vanuit organisaties die ingevuld moet worden, maar tegelijkertijd zie je een enorme drang om de kwaliteit op niveau te houden of zelfs te verbeteren. Het is simpelweg niet iets wat je er zo maar bij kan doen, het kantoor moet fit zijn om anno 2022 mee te kunnen doen.
Henk: En dat is overigens niet alleen aan de klantzijde, ook aan de andere kant van de organisatie is de druk enorm. Alleen al het werven van de juiste mensen voor de organisatie mag je gerust topsport noemen, en dan is er ook de druk om om te gaan met alle veranderingen in het leverancierslandschap. Leveranciers zitten niet stil en zijn bezig met veranderingen en tegelijkertijd moet je ook nog kunnen omgaan met de dreiging vanuit de buitenwereld op security-gebied. Nee, het is met recht een branche die de vergelijking met topsport recht doet.

Wat zien jullie als trends binnen de accountancy?

Geert: het is met name de druk op de kantoren van buitenaf. Er is een enorme “war on talent” om te zorgen dat de juiste medewerkers worden gevonden én ook blijven. De cyberdreiging speelt mee; je bent echt niet meer veilig want je kan zomaar een doelwit worden zonder aanleiding. Complete willekeur of juist een gerichte aanval, je moet overal op voorbereid zijn.
Henk: En tegelijkertijd is er een evolutie op IT-gebied. Robotisering, alles naar de cloud, omzetting van lokale omgevingen naar online applicaties of Software as a Service. En die ontwikkelingen gaan met horten en stoten. Niet alle leveranciers van softwarepakketten zijn even ver in de ontwikkeling en waar de ene voorop loopt, lijken anderen te struikelen en een niet te achterhalen achterstand op te gaan lopen.

Meld je aan voor de Accountancy Expo

Wat is de boodschap van Claranet op de Expo?

Henk: wij staan klaar om te helpen op IT-gebied. Wij zijn niet afhankelijk van een bepaalde leverancier waardoor we de beste oplossing voor de IT-omgeving kunnen ontwerpen, bouwen en beheren waarmee elk kantoor een toekomstbestendige basis heeft waarop gebouwd kan worden. En dat is dus niet alleen de werkplek of de applicatieomgeving. Wij kunnen dit naadloos uitbreiden richting de verbindingen die nodig zijn, en zorgen ook nog eens dat dit compleet beveiligd is.
Geert: ...en die beveiliging is niet alleen technisch van aard. We nemen ook de medewerker mee in een stukje security awareness om die als het ware als extra firewall te laten dienen om de criminelen buiten te houden. Het heeft geen zin om de voordeur dicht te timmeren en de achterdeur open te zetten.

Wat gaan we concreet zien op de Expo?

Henk: we staan pal bij de ingang, dus een beursstart met een goede kop koffie kunnen we direct garanderen!
Geert: Daarnaast kun je bij ons onze WorkSmart365-omgeving zien. Deze digitale werkplek is de kern van onze propositie die we inmiddels al bij tal van onze klanten binnen de accountancy succesvol hebben draaien. En niet al deze kantoren zijn hetzelfde. Die zitten zelf ook in een transitie van lokale infrastructuur naar de cloud. Het mooie is, dat de medewerkers dat helemaal niet merken. Die houden dezelfde werkomgeving, ongeacht of een applicatie lokaal staat, ergens in de cloud of volledig als online applicatie draait.
Henk: En wat we direct kunnen laten zien, is de mogelijkheid om Caseware, toch een van de belangrijkste applicaties binnen accountancy, naar de cloud te brengen. Het leek er lange tijd op dat we moesten wachten om het lokale datacenter uit te gaan tot er een echt goede online versie van Caseware beschikbaar is voor zowel de samenstel- als de controlepraktijk, maar wij hebben inmiddels een tweetal concepten uitgewerkt, en zelfs al in complete proof-of-concept productie draaien bij onze klanten.
Geert: Dus genoeg te zien, graag tot 21 juni!

Claranet SmartTalks: Naar de cloud inclusief Caseware (voor accountantskantoren)