Hoe kies je een nieuwe online werkplek? Deel 1: Appels en peren

Geplaatst op: 30 maart, 2020 - 14:26

In de gesprekken de afgelopen tijd rondom de introductie van onze online werkplek Claranet WorkSmart365 waren er een aantal thema’s die we terug kregen rondom de keuze voor een nieuwe online werkplek. In een serie blogartikelen kijken we naar de top thema’s. Vandaag: “Appels en Peren”

Hoe kies je een nieuwe online werkplek? Deel 1: Appels en peren

Appels en peren

Bij de keuze voor een nieuwe online werkplek is een van de grootste uitdagingen om appels met appels te vergelijken, en niet met peren… De definitie van de “online werkplek” is door verschillende leveranciers op velerlei wijze vorm gegeven. Het gaat van een Office 365-bundel van nog geen zeven euro per maand tot een compleet ontzorgde digitale werkplek waarin per gebruiker de werkplek licenties zijn opgenomen, maar ook het benodigde server platform en oplossingen rondom connectiviteit. Zo’n volledig ingerichte werkplek kan tegen 200 Euro per maand kosten. Daartussen zitten talloze variaties en opties waardoor de uitdaging om een goede vergelijking te doen alleen maar groter wordt.

Ongeacht welke versie je gebruikt; het is van groot belang dat je de huidige opzet van jouw IT zo goed mogelijk ziet te vertalen in de toekomstige vorm. Wordt nu de laptop van de gebruiker aangeschaft en wil je graag gaan leasen in de toekomst? Geen probleem maar kwantificeer de huidige totale kosten van de looptijd en maak een 1-op-1 vergelijking in de nieuwe optie. Wil je meer of juist minder ondersteuning op hardware gebied; bereken dan eerst de opzet op het huidige serviceniveau en dan het verschil. Zo maak je ook voor jezelf inzichtelijk of een dergelijke besparing het waard is, of juist niet.

Mocht je verschillende oplossingen van verschillende leveranciers met elkaar willen vergelijken dan is het van belang om hier ook zoveel mogelijk de ‘must-haves’ in losse bouwblokken te vergelijken en zoveel mogelijk dezelfde ‘nice-to-haves’ met elkaar te vergelijken. Dat is de enige mogelijkheid om een eerlijke vergelijking te maken.

Woensdag 1 april: “Thuiswerken en samenwerken