Woningcorporaties icon

Woningcorporaties

IT als ondersteuning

We helpen jou bij het leveren van een naadloze klantervaring

Woningcorporaties hebben een belangrijke maatschappelijke doelstelling: een bijdrage leveren aan het leefbaar maken en houden van onze woonomgeving. Als woningcorporatie wil je daarom volledige aandacht hebben op je huurders, beheer van woningen en het ontwikkelen van renovatie – en nieuwbouwprojecten. Veel van deze processen worden ondersteunt door de IT, maar het blijkt erg tijdrovend om alle kennis zelf in huis te hebben én ontwikkelingen in de gaten te houden. IT moet echter niet gezien worden als kostenpost, maar een instrument dat corporaties in staat stelt sneller en efficiënter te werken en te zorgen voor een betere bediening van externe en interne klanten, huurders én medewerkers.

Logo cirkel Woonbedrijf

Iedereen goed moet kunnen wonen, in een woning met kwaliteit, in een leefbare buurt. En dat daarbij niemand mag worden uitgesloten. Deze tijd vraagt om woningcorporaties die efficiënt presteren en flexibel kunnen inspelen op maatschappelijke vraagstukken en veranderingen.

Woonbedrijf

Partnership

Wij geloven in een nauwe samenwerking vanuit een gedeelde visie op het beoogde eindresultaat. Claranet focust zich op de lange termijn en dat geldt ook voor de relaties met haar klanten; Claranet streeft naar een langetermijnpartnership op IT-gebied. Voor Claranet is “partner” niet zomaar een woord, maar een concept dat haar marktbenadering onderstreept. Partnership is voor Claranet gebaseerd op wederzijds vertrouwen en het vermogen om samen succesvol te zijn. Door zich in de markt en specifieke klantsituatie te verdiepen, kunnen gezamenlijk oplossingen ontwikkeld worden. De dienstverlening kan hierop afgestemd worden en er wordt een compromisloze win-winsituatie gecreëerd. Zo zorgt Claranet ervoor dat klanten kunnen doen waar ze goed in zijn en de zorg voor de IT met een gerust hart uit handen kunnen geven. Claranet begrijpt dat als geen ander.

Regiefunctie

De regiefunctie voor de IT-omgeving ligt bij Claranet en als spin in het web zorgen wij ervoor dat alle externe partijen, bijvoorbeeld software- of applicatieleveranciers, aangestuurd worden. Bij ons heb je dus maar met één organisatie te maken. Ook uitbesteding van een deel van de IT is mogelijk met specifieke oplossing op het gebied van (online) werkplekken, cloud, netwerken en security.

Efficiëntere dienstverlening

Claranet helpt woningcorporaties met het design, implementatie en het beheer van de volledige onderliggende IT-omgeving. Je hoeft je niet meer druk te maken over de IT-omgeving, maar bent hierdoor in staat om te focussen op de eigen (interne) dienstverlening. Wij dragen bij aan efficiëntere dienstverlening, tevreden medewerkers én tevreden huurders met de garantie van een kostenbeheersing én kostenbesparing.

Meer informatie

Peter van den Broek is onze specialist voor Woningcorporaties. Hij beantwoordt graag jouw vragen. Bel op 040-2393315 of vul onderstaand contactformulier in, dan maken we direct een kennismakingsafspraak!

Uw branche specialist: Peter van den Broek

Logo Corporatieplein 2019

Op 26 september 2019 stond Claranet voor alweer het derde jaar achter elkaar op Het CorporatiePlein. Dit jaar waren er weer meer bezoekers dan vorig jaar en hadden we op onze stand een silent disco om de reis naar de cloud toe te lichten. Waar andere jaren security duidelijk de boventoon voerde was het dit jaar ons doel om de mensen te laten zien hoe wij de reis naar een (public) cloud aanpakken en wat daarbij komt kijken. De reacties waren positief en we verwachten de komende jaren dat ook corporaties steeds meer public cloud oplossingen gaan gebruiken. En wij helpen ze daar graag bij, want je wilt natuurlijk altijd “in control” blijven.

Ook kon je op onze stand letterlijk een reis naar de cloud maken, door mee te doen met onze actie en een ballonvaart winnen.