Radioverbinding

Het betrouwbare alternatief voor glasvezel

Met een radioverbinding biedt Claranet een alternatief voor meer bandbreedte op die locaties waar een glasvezelverbinding niet leverbaar of haalbaar is. Een Claranet radioverbinding is een digitale radioverbinding tussen twee punten die gebruik maakt van elektromagnetische golven om het datasignaal over te dragen. Voor de realisatie van een radioverbinding maakt Claranet alleen gebruik van high-end apparatuur, zodat u de garantie heeft dat de oplossing veilig, betrouwbaar en schaalbaar is, net zoals de overige breedbandverbindingen van Claranet.

Claranet levert radioverbindingen van 10 tot 800 Mbit/s. De maximaal haalbare afstand hangt af van de frequentieband en de benodigde capaciteit. Claranet levert radioverbindingen over afstanden van meer dan 30 kilometer en heeft daarmee een vrijwel landelijke dekking; een ideale oplossing als er geen glasvezel in de buurt is.

Waarom kiezen voor Claranet voor uw radioverbinding?

 • Volledig pakket van IT-diensten
 • Hoge beschikbaarheidsgaranties
 • 24x7 ondersteuning
 • Geen onverwachte kosten of limieten
 • Landelijke dekking
 • Hoogste graad van beveiliging

Interview Charles Nasser

Bekijk op volledig scherm

Case study River Island

Case study River Island

Lees de case study

Claranet Business Video

Bekijk op volledig scherm

Radioverbinding overzicht

 • Snelle implementatie
 • Schaalbaar van 10 tot 800 Mbit/s
 • Zeer betrouwbaar en veilig
 • Geen gezondheidsrisico’s
 • Geen interferentie door andere gebruikers in dezelfde frequentieband
 • Meerdere gescheiden datastromen gelijktijdig mogelijk over één radioverbinding

Hoe we samenwerken

Design

Ontwerp

Tijdens het eerste technisch overleg zal een Presales Consultant samen met u een oplossing op maat ontwikkelen, waarbij rekening wordt gehouden met zakelijke vereisten en budgettaire overwegingen. Onze ontwerpen worden vastgelegd in toonaangevende Service Level Agreements (SLA) die een hoge kwaliteit van de service en continue uptime waarborgen. In het geval van complexe Managed Services leveren wij een gedetailleerde Statement of Works (SOW) waarin uw diensten goed zijn beschreven en gedocumenteerd.

Build

Bouw

Ons team met Implementatie Consultants gaat aan de slag met de aanschaf, implementatie en het opvolgen van het leveringsproces, zodra uw oplossing is ontworpen en gevalideerd. Het is voor hen van groot belang dat het resultaat op tijd wordt geleverd en aan alle vereisten voldoet, maar ook dat het voldoet aan onze eigen uitzonderlijk hoge eisen. Projectmanagement via PRINCE-II-methodologie is hierin standaard zodat u verzekerd bent van duidelijke planning met vooraf vastgelegde overlegmomenten.

Manage

Support

Klanten vallen allemaal onder onze servicedesk waarbij support wordt geleverd op een 24/7 basis, afhankelijk van het type service dat u hebt. U kunt rekenen op eenvoudige en snelle oplossingen voor incidenten via een Single Point of Contact en een technisch expert is altijd bij de hand mochten er zich eventueel problemen voordoen.

Evolve

Ontwikkel

Wij begrijpen uw zakelijke behoeften en werken volgens een gestructureerd ontwikkelingsproces, dit betekent dat wij in staat zijn te anticiperen op veranderingen in uw behoeften. Uw relatiemanager gaat opnieuw met u, de service manager en pre-sales engineer aan tafel zitten om uw service naar gelang uw veranderde wensen te herontwerpen en ontwikkelen.

Radioverbinding voordelen

Placeholder icon

24x7 ondersteuning

Claranet kent maar één supportniveau voor haar radioverbindingen, namelijk de hoogste!

Placeholder icon

Virtual Private Netwerk

VPN zorgt voor efficiënte en veilige communicatie tussen de verschillende locatiesonderling, maar desgewenst ook met klanten en leveranciers.

Placeholder icon

Alles in één

750 technische specialisten, één contract, één SLA, één vast aanspreekpunt.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350