Icon Dark Side Internet

Event: De schaduwkant van het internet

Donderdag 17 september 2020 - 14:00

Laat je meenemen naar de schaduwkant van het internet

Het internet is snel uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van onze samenleving. De tijd dat het internet werd gebruikt voor alleen zakelijke en hoogstnoodzakelijke communicatie ligt ver achter ons. Het internet is niet langer een zakelijke, informatieve bron, maar een grote internationale speeltuin waar jong en oud zich verenigt in chatrooms, op forums en websites. Overal om je heen vind je de opkomst ervan terug in hele praktische dingen: reclames voor Netflix in bushokjes, QR-codes op producten en Happy Meals, advertenties van online shops in de brievenbus. Het internet is iets vanzelfsprekends geworden maar gevaar ligt vaak op de loer. Er zijn namelijk ook mensen die misbruik maken van de mogelijkheden van dit wereldwijde computernetwerk.

Tijdens het Security-event “De schaduwkant van het internet” op donderdag 17 september 2020 gaat het om security, awareness en de praktische gevaren van het internet. Naast een key-note van Huib Modderkolk, over de hedendaagse bedreigingen, spreekt Hans Willemsen van KnowBe4 over Security Awareness.

Agenda

13:30 – 14:00 Ontvangst
14:00 – 14:15 Security2020 (inleiding)
14:15 – 15:15 “Het is oorlog maar niemand die het ziet” – Huib Modderkolk
15:15 – 15:30 Break
15:30 – 16:15 “De menselijke firewall” – Hans Willemsen – KnowBe4
16:15 – 16:30 Wrap-Up
16:30 Afsluitende borrel
Huib Modderkolk

Huib Modderkolk

Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. Hij is vaste gast bij De Wereld Draait Door, waar hij op begrijpelijke wijze vertelt over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018). Huib heeft zes jaar journalistiek onderzoek gedaan naar de ‘onzichtbare oorlog’ in de digitale wereld. Zo heeft hij onder andere gesproken met bronnen bij de AIVD, MIVD en NCTV. Het resultaat is de besteller “Het is oorlog maar niemand die het ziet”; een inkijkje in een wereld van de digitale spionage en aanvallen. Het werk leest als een goede thriller; toch gaat het om een gedegen journalistiek werk. Voorzien van een literatuurlijst en register.

Meld je aan!