CorporatiePlein 2018

Geplaatst op: 12 februari, 2018 - 13:52

Date: 

donderdag, 27 september, 2018 - 09:30 to 16:30

Venue: 

Expo Houten - Houten

Event type: 

Logo Corporatieplein 2018CorporatiePlein is de Bedrijfsvoering, ICT & innovatiebeurs voor woningcorporaties. De beurs is de ultieme gelegenheid om in één dag helemaal op de hoogte te worden gebracht van de nieuwste producten, trends en innovaties. CorporatiePlein wordt door exposanten en woningcorporaties gezien als hét evenement voor woningcorporaties. Een bezoek aan deze vakbeurs is bij uitstek geschikt voor functionarissen, werkzaam in de vakgebieden Wonen, Financiën, Onderhoud, Communicatie & IT bij woningcorporaties.

Claranet op CorporatiePlein 2018: "Zorgen over security remt het gebruik van clouddiensten"

Uit onderzoek van Claranet onder Nederlandse woningcorporaties blijkt er een structurele achterstand te ontstaan in het gebruik van cloud ten opzichte van andere sectoren. Security is hierbij een van de remmende factoren. Een van de belangrijkste redenen dat het gebruik van cloud achterblijft, zijn zorgen over de security én gebrek aan compliancy. Volgens het onderzoek wil grofweg de helft van de corporaties nog niet met de (public) cloud werken vanwege vragen en zorgen omtrent de security. En dat terwijl security juist één van de belangrijke aspecten is waarom corporaties er wel goed aan zouden doen om de cloud te adopteren. Wij zien in de praktijk dat veel organisaties – niet alleen corporaties – achter de feiten aanlopen door kennisgebrek binnen het team en te weinig resources. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming dit jaar hebben de (public) cloud leveranciers dit soort zaken juist goed op orde, want zij kunnen zich geen enkele fout op dat gebied permitteren.

Claranet wil deze status-quo doorbreken door een volledig integraal security-portfolio aan te bieden; niet alleen een firewall plaatsen en een anti-virusscanner op de e-mail, maar een complete bescherming van de IT. Van Citrix ShareFile tot DDoS-bescherming en van Pentesten tot Microsoft Enterprise Mobility + Security.

Security Scan

Tijdens CorporatiePlein hebben bezoekers van de beurs de kans een gratis Security Scan te winnen voor de complete IT-omgeving. Deze test bestaat uit aantal verschillende netwerk- en platformscanners, die constant in en om het netwerk zoeken naar zwakke plekken of kwetsbaarheden in de netwerk- of webapplicatie-beveiliging. Hiermee realiseren wij ongeëvenaard inzicht in de beveiliging en bescherming van alle applicaties en IT-infrastructuur.

Terugblik op CorporatiePlein 2018

CorporatiePlein2018 collage Claranet

Op donderdag 27 september stond Claranet voor het tweede jaar achter elkaar op Het CorporatiePlein. Paul Tuinte en Martin Barendregt hebben zich van hun beste kant laten zien en 200 extra bezoekers ten opzichte van de vorige editie weten te realiseren voor de 8e editie van Het CorporatiePlein.
Ditmaal was voor ons duidelijk wat het thema moest worden: security. Uit diverse onderzoeken inclusief ons eigen research rapport blijkt dat Security prioriteit nummer 1 is en ook uit de vele nieuwsberichten blijkt dat er veel interesse voor is.

Met Jenga XXL hebben we hier de aandacht op gevestigd en uiteraard was hier een prijs aan verbonden: een Security Scan voor de IT-omgeving van de corporatie die de hoogste toren kon bouwen. Het begon rustig, maar na verloop van tijd werd het steeds drukker en hebben verschillende corporaties geprobeerd om een hoge toren te bouwen. Diverse keren ging het mis, maar het merendeel ging heel erg goed. Uiteraard kan er maar één de winnaar zijn.

En de winnaar is…


Sint Trudo

Susanne Kalf & Dirk-Pieter Smits gefeliciteerd met deze mooie prestatie en uiteraard proficiat met de prijs.

Wil je ook zo’n security scan of wil je weten wat het inhoudt? Dat kan. Neem contact met ons op, dan plannen we hierover graag een afspraak met je in.

Tot volgend jaar!