Ontbijtsessie: Digitale veiligheid & AVG | Claranet NL

Ontbijtsessie: Digitale veiligheid & AVG

Geplaatst op: 9 oktober, 2017 - 10:15

Date: 

dinsdag, 23 januari, 2018 - 09:00 to donderdag, 25 januari, 2018 - 11:00

Venue: 

Philips Stadion Eindhoven, Beeld en Geluid Hilversum

Event type: 

Op 23 en 25 januari vonden onze ontbijtsessie “Digitale veiligheid & AVG” plaats in het Philips Stadion in Eindhoven en bij Beeld en Geluid in Hilversum. Een aantal hoogtepunten van deze informatieve ochtend staan hieronder.

De ochtend startte met een korte introductie over Claranet Benelux en uitleg over de reden van het organiseren van deze ontbijtsessie, hierbij werd gebruik gemaakt van voorbeelden uit recente nieuwsberichten.

Als eerste spreker nam vervolgens Martin Beckmann van Adviesbureau Beckmann het woord en hij ging in op de juridische aspecten van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarin gaf hij aan dat je als organisatie aan veel zaken (verplichtingen) moet denken als je wilt voldoen aan deze nieuwe wet die in mei van dit jaar van kracht wordt. Martin Beckmann gaf in zijn toelichting aan dat het belangrijk is dat de verwerker veel (nieuwe) verplichtingen heeft met de komst van deze nieuwe wet.

AVG Sessie ClaranetAVG Sessie Claranet

De tweede spreker was Ed Muylkens van EMCS IT en hij ging dieper in op hoe je als organisatie organisatorisch en technisch met bepaalde aspecten uit deze wet moet omgaan. Waar loop je tegenaan? Ed Muylkens gaf daarbij enkele praktische voorbeelden over bijvoorbeeld de impact van cybercrime. De AVG kun je vanuit een aantal gezichtsvelden bezien (Organisatie, Techniek, Mens, Juridisch) om te zorgen voor een duidelijk beeld. Als dat beeld duidelijk is plukt u als organisatie ook de vruchten van.

Na een aantal vragen werd de ochtend afgesloten door Henk Liebeek van Claranet Benelux. Hierbij werden ook weer praktische voorbeelden van phishing mail gebruikt om te laten zien hoe gemakkelijk mensen de digitale veiligheid van de organisatie ondermijnen. Hierbij kunnen wij u prima van advies voorzien.

AVG Sessie ClaranetAVG Sessie Claranet

Wilt u meer weten hierover, neem dan contact met ons op en wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn om uw IT verder te professionaliseren.