Security Test Seminar - Verslag

Claranet Security Test Seminar

Hartelijk dank voor uw bezoek aan onze Security Test Seminar. Op deze pagina vindt u een terugblik op deze dag.

Evaluatieformulier nog niet ingevuld? Laat ons weten wat u ervan vond:Evaluatieformulier

Een informatieve dag

Donderdag 8 november vond het Security Test Seminar plaats.

Het decor was het Philips stadion te Eindhoven waar de aanwezigen alle ins & outs op het gebied van ethisch hacken en penetratietesten werd uitgelegd door onze Engelse expert Holly Grace Williams. Vooraf hadden we haar geïnstrueerd om niet te snel te praten om te voorkomen dat de aanwezigen het niet meer zouden kunnen volgen. Dit bleek geen overbodige waarschuwing, maar het was uiteindelijk uitstekend te volgen.

Aan het begin van de dag nam ze iedereen mee met sprekende voorbeelden en foto’s wat het profiel tegenwoordig is van de moderne hackers en welke vijf motieven ze hebben om überhaupt te hacken. Dit is lang niet altijd een geldelijk gewin, zo blijkt. Lees meer hierover in ons blog om ook meteen een aantal algemeen aanvaarde mythen over hun werkwijzen te doorbreken.

Na een korte break heeft Holly de meest voorkomende technieken laten zien die gebruikt worden bij aanvallen van buitenaf en/of van binnenuit middels diverse live demonstraties. Vervolgens zette ze uiteen wat je hiertegen kan doen en welke stappen je kunt nemen om het hackers in ieder geval niet (te) gemakkelijk te maken.

Hierna was het tijd voor de lunch, waar men alvast kon napraten over het eerste gedeelte van de dag. Iedereen bleek erg enthousiast te zijn over het niveau van de presentatie.

Na de pauze liet Holly een aantal duidelijke voorbeelden zien, waaronder hoe je door een account met beperkte privileges te hacken, toch toegang kunt krijgen tot een administrator account. Een interessant hack die door de aanwezigen als verrassend werd beschouwd.

Na afloop van het seminar hebben we met enkele gasten nog een kleine borrel gedaan in De Verlenging en bleek dat men enthousiast was over het seminar. Het event heeft met 9.1 dan ook een hoge waardering gekregen van onze gasten.

Wilt u meer weten over dit actuele onderwerp, neem dan contact met ons op en wij laten u in een persoonlijk gesprek zien wat de mogelijkheden zijn om uw IT verder te beveiligen.

Security Test SeminarSecurity Test SeminarSecurity Test Seminar

Download hier de presentatie

Holly Grace Williams

Claranet

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350