Webinar Woningcorporaties: BIC, hoe voldoe je er aan?

Geplaatst op: 29 oktober, 2018 - 09:05

Date: 

woensdag, 21 november, 2018 - 09:00 to vrijdag, 23 november, 2018 - 09:00

Venue: 

Webinar

Event type: 

NetwIT lanceerde op 5 april 2016 de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC). Dit is een pakket randvoorwaarden voor goede informatiebeveiliging. Woningcorporaties kunnen de BIC gebruiken als startpunt voor de beveiliging van (digitale) informatie die zij beheren, zoals gegevens van huurders en financiële informatie.

Speciaal hiervoor heeft onze securitypartner Guardian360 een whitepaper geschreven waarin toegelicht wordt hoe woningcorporaties aan de Baseline Informatiebeveiliging Corporaties (BIC) kunnen voldoen. In de whitepaper is hierbij duidelijk gemaakt hoe de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zich verhoudt tot de BIC. Door informatiebeveiliging op orde te hebben kan een organisatie ook eenvoudig haar privacy op orde brengen.

Het whitepaper is hier te downloaden.

Met de theorie toegelicht in de whitepaper, is het tijd om de materie praktisch te maken. Guardian360 en Claranet nodigen je daarom uit voor een van de webinars voor woningcorporaties. Tijdens het webinar laten we zien hoe je er niet alleen technisch voor kunt zorgen dat je aan de BIC gaat voldoen, maar ook hoe medewerkers actief kunnen bijdragen aan een veiligere organisatie. Informatiebeveiliging is namelijk geen onderwerp dat alleen van IT-ers aandacht moet krijgen, maar door de gehele organisatie gedragen moet worden!

Gemist

Heb je het seminar gemist? Bekijk dan onderstaand de opname terug!