Mailinstellingen Vragen | Claranet NL

Mailinstellingen Vragen

Hoe kan ik mijn e-mail berichten lezen?

U kunt e-mail lezen met een e-mail programma (client). E-mail kan gelezen worden met b.v. Windows Live Mail, Thunderbird, MS Outlook of via het Claranet webmailportal op http://webmail.claranet.nl.

Hoe kan ik mijn e-mail doorsturen naar een ander e-mail adres?

Dit kan gedaan worden via het portal http://servicecenter.claranet.nl.
Klik hier voor de handleiding.

Hoe kan ik een vakantie- of afwezigheidsmelding op mijn e-mailadres instellen?

Via het Webmail portal http://webmail.claranet.nl kunt u een vakantie- of afwezigheidsmelding instellen. U gaat dan naar "Opties" waar u kiest voor de "Vakantie".

U kunt hier de starttijd en de eindtijd van het bericht ingeven in UTC (+00). Er wordt slechts 1 melding naar elke unieke afzender verzonden.

Waarom ontvang ik geen mail als de verzender het bericht ontvangt “Quota exceeded”?

Dit komt omdat uw mailbox vol zit. Uw mailbox mag maximaal 100 Mbytes aan mail of
maximaal 5000 e-mailberichten bevatten.
U kunt dit oplossen door in te loggen op http://webmail.claranet.nl en hier berichten te verwijderen. Kijk ook naar eventuele verborgen mappen (icoon Mappen). Indien u mappen ziet staan aan de rechterkant, selecteer deze dan en klik op de button “aanmelden”. Vergeet niet voor het uitloggen de “Prullebak/Trash” te legen.

Ik heb lange tijd geen gebruik gemaakt van mijn e-mail en verzenders krijgen een melding dat mijn mailbox inactief is.

De E-mail box wordt automatisch geblokkeerd indien er 120 dagen geen gebruik van wordt gemaakt. Indien u een vakantie- of afwezigheidsmelding instelt, zorg er dan voor dat u periodiek uw mail leest om de E-mail box geactiveerd te houden.

Waarom ontvang ik e-mail berichten welke geadresseerd zijn aan andere mensen?

Dit komt omdat spammers bijna altijd het BCC veld (Blind Carbon Copy) gebruiken. Dit is een standaard verborgen veld dat door iedereen gebruikt kan worden bij het verzenden van een e-mail bericht. Geaddresseerden die in het BCC veld worden ingevoerd ontvangen wel het bericht, maar het is niet zichtbaar dat het bericht aan hen verstuurd is.

Vaak ziet u als geadresseerde staan "Undisclosed-recipients" wat betekend dat alle geaddresseerden in het BCC veld waren ingevoerd. Spammers misbruiken dit veld om u te misleiden en te doen alsof uw e-mailbox gekaapt is. U hoeft zich geen zorgen te maken indien u dit soort berichten ontvangt en raden u aan deze te verwijderen.

Hoe groot is mijn e-mail inbox?

Claranet beperkt de grootte van uw e-mail inbox door het aantal MB's en het aantal e-mailberichten te limiteren.

De Claranet mailbox is 100 MB groot en kan maximaal 5000 berichten bevatten.

Indien u gebruik maakt van het webmail portal, ziet u bij het inloggen bovenaan een waarschuwingsmelding wanneer 90 procent van uw quota (E-mail box grootte) is verbruikt. Gebruikt u b.v. Outlook, dan krijgt u een waarschuwings e-mailtje wanneer 90 procent van uw quota (E-mail box grootte) is verbruikt.

Terug naar FAQ