Seminar "IT as a Service"

Date: 

Dinsdag, 20 September, 2016 - 13:00 to 18:00

Event type: 

wonenenwerkenV2 -website_0.png

Een inspirerende middag bij Woonbedrijf

Op dinsdagmiddag 20 september 2016 vond ons seminar “IT as a Service” plaats bij Woonbedrijf. Hieronder een korte video en het verslag van deze inspirerende middag.

Na ontvangst gaf Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, een korte introductie over Claranet met het beoogde doel van dit seminar, en gaf meer uitleg over het strategisch partnerschap tussen Woonbedrijf en Claranet voor de volledige IT op de nieuwe locatie.

001_seminar_itaas.jpg

Quint Buitendijk van Woonbedrijf gaf vervolgens een kijkje in de keuken rondom de ontwikkelingen bij Woonbedrijf de afgelopen jaren en het project voorafgaand aan de verhuizing en samenvoeging van de verschillende locaties van woonbedrijf naar de nieuwe locatie aan de Wal in het Centrum van Eindhoven. Er is hierbij veel aandacht besteed aan de uitbesteding van de IT, met behoud of verbetering van bestaande functionaliteit. Vanuit een compleet “IT as a Service” model wordt nu de IT afgenomen als dienst en kan Woonbedrijf zich volledig richten op de eigen core-business zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende IT.

003_seminar_itaas.jpg

Alroye Wiesell van Microsoft gaf een presentatie over de snelheid waarop technologie zich ontwikkeld en welke impact dit heeft op manier van werken. Tevens heeft Alroye uitgelegd welke rol Microsoft hierbij speelt, daarnaast heeft hij aangegeven met welke veranderingen organisaties in de toekomst te maken gaan krijgen, en welke ondersteunende rol IT zal hebben.

004_seminar_itaas.jpg

Pascal Stam heeft op eigen wijze laten zien hoe de oplossingen van RES Software kunnen helpen kosten te verlagen en efficiëntie te verhogen. Met daarbij veiligheid niet uit het oog te verliezen. Tevens faciliteren deze oplossingen de IT-afdeling om hun relevantie binnen organisaties te vergroten en waardoor ze meer tijd aan innovatie kunnen besteden.

Als afsluiting heeft Edwin de Ruijter, Operations Director van Claranet Benelux, het tweede deel van Woonbedrijf-casus gepresenteerd; de leverancierservaring. Edwin is ingegaan op het project na de gunning door Woonbedrijf en hierbij zijn stap voor stap de projectfasen doorgelopen, met daarbij zowel de ‘lessons-learned’ als de successen die gezamenlijk met de klant zijn behaald.

Na de wrap-up, waarbij de vragen die vooraf bij aanmelding waren ingestuurd gezamenlijk werden beantwoord is er een rondleiding gegeven in het nieuwe Woonbedrijf-kantoor zodat alle aanwezigen zelf konden zien op welke manier de speciale inrichting van het kantoor vorm is gegeven. De middag werd afgesloten met een informele borrel.

LogoWonenenWerken - 2.png

Wilt u aanwezig zijn op ons volgende event, klik dan hier

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350