Amnesty International: “Private cloud staat centraal binnen onze digitale communicatie strategie”

Gebruikte diensten:

Dedicated HostingPrivate Cloud

Samenvatting

Uitdaging: Het hebben van het juiste cloud hosting platform dat wordt beheerd door één enkele IT-partner is de sleutel tot succes voor Amnesty's digitale communicatie strategie, en daarmee de organisatie.

Oplossing: Amnesty koos Claranet's beheerde applicatie hostingoplossing.

Resultaat: Claranet's private cloud-oplossing voorziet Amnesty met een betrouwbare en schaalbare oplossing en extra functionaliteiten.

Amnesty International werd in 1961 opgericht in het Verenigd Koninkrijk vanuit de overtuiging dat de kracht van gewone mensen tot buitengewone veranderingen kan leiden. Vandaag de dag is Amnesty International een wereldwijde organisatie van mensen die campagne voeren voor de rechten van de mens. Amnesty International UK (Amnesty) zamelt per jaar ruim €12 mln in door middel van fondsenwerving en is een van de meer dan 50 nationaal georganiseerde takken die samen deel uitmaken van de wereldwijde Amnesty International beweging.

De uitdaging

Amnesty is, als campagne voerende organisatie, afhankelijk van het verwerven en behouden van leden, het stimuleren van activisme en het faciliteren van campagne-activiteiten. Haar online aanwezigheid en digitale communicatie strategie staan centraal bij het bereiken van deze doelen. De liefdadigheidsinstelling verzamelt real-time nieuws en informatie via video-opnames, blogs en forum updates, geplaatst door aanhangers over de hele wereld, waar en wanneer er handelingen plaatsvinden die inbreuk maken op de rechten van de mens.

Dit stelt Amnesty in staat om direct te reageren, nieuws en updates naar haar leden te communiceren en om demonstraties, petities en forums gericht op het ondersteunen van mensenrechtencampagnes te organiseren. Het hebben van het juiste hosting platform om de digitale communicatie te ondersteunen is daarom van essentieel belang voor het succes van de organisatie.

amnesty1.jpg

Fase 1: Applicatie hostingplatform

De eerste fase van het project, welke werd voltooid in 2010, omvatte de implementatie van het beheerde applicatie hostingplatform – die de www.amnesty.org.uk website en het centrale registratie systeem van de organisatie zou ondersteunen.

Claranet heeft ons geholpen om onze back-end processen te vereenvoudigen en om de uitvoering te automatiseren zodat onze medewerkers zich nu kunnen bezig houden met belangrijkere zaken zoals het werken aan extra functionaliteit om onze volgende campagne te ondersteunen."

Kamesh Patel, hoofd van de IT-afdeling
Amnesty International

amnasty001.PNG

“Voordat we de beschikking hadden over het hosting platform van Claranet, moesten alle e-commerce handelingen zoals de aanvraag van informatiepakketten, cd’s en andere materialen of het opzetten van een automatische incasso – handmatig worden verwerkt omdat onze website en applicaties dit niet ondersteunde,” aldus Patel.

Fase 2: Overgaan naar de cloud

Voor de tweede fase van de IT-renovatie van Amnesty worden ook social media toepassingen en verandering van het Content Management System (CMS) waarop de website is gebouwd omarmd. Volgens Patel heeft dit de mogelijkheid om flexibel om te gaan met veranderende online capaciteitseisen nog belangrijker gemaakt, en geleid tot een overstap naar een nieuw hosting platform, een besloten gevirtualiseerde hosting platform (Private Cloud) van Claranet.

Het virtuele platform doet vanuit het oogpunt van zakelijke continuïteit en disaster recovery precies wat het heeft beloofd"

Kamesh Patel, hoofd van de IT-afdeling
Amnesty International

Fase 3: Herlancering website

De derde en laatste fase van de digitale strategie van Amnesty International zal de herlancering van de Amnesty International website behelzen. Dit zal het einde inluiden van het drie jaar durende project dat er voor gezorgd heeft dat, dankzij Claranet, de hosting infrastructuur van de liefdadigheidsinstelling nu is geconsolideerd en vereenvoudigd, en flexibeler en betrouwbaarder is gemaakt. En dankzij de verbeterde data-analyse en online functionaliteit Amnesty in staat heeft gesteld haar leden beter te betrekken.

Volgens Patel zal de private cloud infrastructuur van Claranet de fundering blijven waarop de digitale communicatiestrategie van Amnesty zal worden voortgebouwd. De verwezenlijking van deze strategie zal Amnesty helpen bij het verder vervullen van haar missie.

Download de Amnesty International Case Study als PDF

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350