OIM Orthopedie: “Wij houden onze cliënten in beweging en Claranet ons”

Samenvatting

Uitdaging: Het netwerk van OIM werd door overbelasting steeds trager en medewerkers irriteerden zich daar aan.

Oplossing: Claranet combineerde het netwerk op basis van glasvezel en DSL, met een state-of-the-art securityoplossing voor elke locatie

Resultaat: Claranet zorgt ervoor dat de organisatie draait als een geoiliede machine om de cliënten goed te kunnen bedienen.

OIM Orthopedie is dé adviseur voor mensen met allerlei problemen op het gebied van orthopedie. OIM vindt dat lichamelijke beweging een recht én een voorwaarde is voor participatie in het maatschappelijke leven. De organisatie geeft haar cliënten professioneel advies en begeleiding, ontwikkelt en produceert professionele hulpmiddelen voor haar cliënten. Zodat zij met trots weer kunnen gaan en staan waar zij willen. OIM Orthopedie heeft 25 kleine en middelgrote vestigingen verspreid over het hele land. Om deze vestigingen te faciliteren qua informatievoorziening maakt OIM gebruik van de diensten van Claranet.

De uitdaging

We zijn in gesprek met Wim Seinen ICT manager bij OIM Orthopedie in Assen: “Voorheen maakten we gebruik van twee leveranciers voor ons netwerk, namelijk KPN en Claranet. We kwamen tot de conclusie dat dit combinatienetwerk niet meer voldeed aan de eisen. We maakten ieder jaar intensiever gebruik van digitale communicatie, de beperkte beschikbare bandbreedte werd daarom meer en meer een probleem.

Het netwerk werd door overbelasting steeds trager en medewerkers irriteerden zich daar aan. Wij hebben ruim 150 systeemwerkplekken onder onze hoede op 20 verschillende locaties. Gemiddeld maken 125 medewerkers tegelijkertijd gebruik van het netwerk. Al deze verbindingen konden wel een opknapbeurt gebruiken.”

De oplossing

OIM besloot het eigen netwerk en toebehoren eens goed onder de loep te nemen. Seinen: “Tot die tijd hadden we erg goede ervaringen met Claranet, de beslissing was daarom ook snel genomen om volledig op het VPN van Claranet over te stappen.

Claranet biedt een hoog serviceniveau, is laagdrempelig benaderbaar en heel persoonlijk in het contact. Voor ons staat een vast team klaar, zij kennen ons en wij hen, we hoeven elkaar niets uit te leggen en dat werkt wel zo efficiënt. Een door Claranet opgesteld overzichtelijk rapportage gaf ons voor iedere verbinding inzicht op welke punten we aanpassingen moesten maken om de complete performance te verbeteren.”

Wim Seinen, ICT Manager
OIM Orthopedie

oim2.jpg

Binnen een tijdsbestek van drie maanden was alles georganiseerd en uitgevoerd! In deze periode hebben we onze systemen ook gevirtualiseerd. Al onze medewerkers werken middels een ‘thin client’. Ideaal, gezien de behandelaars op meerdere locaties werkzaam zijn. Als ICT’er hoeven we nauwelijks nog ergens fysiek naar toe, we kunnen het meeste op afstand regelen."

Een groot voordeel van samenwerken met Claranet vind ik het vaste team waarop je kunt rekenen. Van het kastje naar de muur is bij Claranet geen sprake. Het bedrijf is groot genoeg om professioneel te zijn en klein genoeg om persoonlijk te blijven. Daarnaast ben ik erg tevreden over hun rol als adviseur, ze attenderen ons op mogelijke toekomstige problemen. En daardoor hebben we ze opgelost voordat ze werkelijk een probleem worden. Wij brengen mensen weer in beweging. En Claranet houdt ons in beweging.”
Wim Seinen, ICT Manager
OIM Orthopedie

ICT-partner

OIM maakt ook gebruik van de Managed Firewall van Claranet op basis van Juniper technologie. Seinen zegt hierover: “Met het beheer van een Firewall kunnen we naar onze gebruikers toe geen meerwaarde bieden, maar er komt wel veel bij kijken om dit te monitoren en draaiende te houden. Met een beperkte ICT-afdeling van drie personen is het al een hele uitdaging om het hele ‘circus’ in de lucht te houden. Het zou voor ons geen doen zijn om het contact te onderhouden met verschillende netwerkleveranciers. Wel zo prettig om dit beheer uit te kunnen besteden aan één en dezelfde partner: Claranet.”

Download de OIM casestudy als PDF

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350