SPGPrints: “Onze organisatie groeit en onze bandbreedte groeit mee”

Samenvatting

Uitdaging: SPGprints zocht een nieuw netwerk dat mobiel werken optimaal moet ondersteunen en volledig redundant is. Daarnaast dienden de kosten geminimaliseerd te worden

Oplossing: Claranet levert een internationaal netwerk over 5 continenten waarbij de bandbreedte naar wens schaalbaar is.

Resultaat: De infrastructuur van SPGprints is geen beperkende factor voor nieuwe ontwikkelingen.

SPGPrints geldt al tientallen jaren als dé standaard in de textiele en grafische drukwereld en is op vele terreinen wereldmarktleider. Het bedrijf levert een totaalaanbod van sjablonen, inkten en graveertoepassingen tot complete digitale printsystemen en rotatiezeefdruksystemen. Innovatie neemt een belangrijke plek in bij het bedrijf en dat maakt, naast het krachtige distributienetwerk, van SPGPrints een innovatieve, betrouwbare partij die van toegevoegde waarde is voor de processen en producten van de klanten.

De uitdaging

We zijn in gesprek met Marcel Schiks, IT Manager bij SPGPrints. “Er ontstond bij SPGPrints de behoefte aan een nieuwe SPGPrints netwerk over 5 continenten. Het nieuwe netwerk moest mobiel werken optimaal ondersteunen en volledig redundant zijn. Daarnaast moesten de verbindingen sneller zijn dan in de oude situatie en dienden de kosten geminimaliseerd te worden.” Voor Claranet was dit een prachtige uitdaging, zeker gezien de vele exotische locaties waar SPGPrints vestigingen heeft. Mede om die reden was het bedrijf op zoek naar een Managed Service Provider die optimaal met ze meedacht. Na de keuze van SPGPrints voor Claranet is het SPGPrints netwerk naar volle tevredenheid opgeleverd.

Onze infrastructuur is nooit een beperkende factor voor nieuwe ontwikkelingen."

Marcel Schiks - IT Manager
SPGPrints

Nieuwe ontwikkelingen vragen om meer bandbreedte

Marcel Schiks is erg tevreden over het netwerk wat Claranet voor ze heeft aangelegd. “Het fijne van ons netwerk is dat we de bandbreedte naar wens kunnen op- of terugschalen. We krijgen dus precies wat we nodig hebben en betalen daarom ook nooit te veel. Een mailtje of telefoontje naar Claranet en het is weer geregeld. We hebben overigens tot nu toe alleen maar gebruik gemaakt van de opschaalmogelijkheid,” vertelt Marcel Schiks met een lach. “Als bedrijf hebben we ambitieuze plannen, als IT-afdeling hebben wij dat automatisch ook. Onze IT-projecten hebben een betere performance van onze organisatie tot doel, wij werken daarbij nauw samen met de andere afdelingen. Veel projecten waar IT momenteel aan werkt, zijn plannen waarbij we meer bandbreedte nodig hebben op ons netwerk. Dat we de bandbreedte moeiteloos op kunnen schalen is voor ons daarom van cruciaal belang.”

spg2.png

Informatiestroom verbeteren

Om de communicatie te verbeteren met onze internationale collega’s maken we al enige tijd gebruik van ‘videoconferencing’. Een paar jaar geleden nog een noviteit maar bij ons al helemaal ingeburgerd. Deze tool is echt een enorme verbetering voor de internationale samenwerking. Ik kan niet zeggen dat het ook echt besparing oplevert op het gebied van reiskosten. Want het blijft nodig om elkaar op regelmatige basis te ontmoeten. Maar de drempel om tussentijds te overleggen en af te stemmen is veel lager geworden. En dus gaan projecten sneller en ontstaan er minder problemen. Deze videoconferencing tool wordt gehost door Claranet. Vanzelfsprekend vanwege het beveiligde netwerk en de benodigde bandbreedte.

Claranet is een betrouwbare partij; een echte deskundige partner. We hebben een gezonde operationele relatie en de samenwerking verloopt soepel. Ze geven ons de aandacht die we nodig hebben."

Marcel Schiks - IT Manager
SPGPrints

Download de SPGPrints casestudy als PDF

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350