Villa Pardoes: “ontzorgen, ontmoeten en ontspannen”

Gebruikte diensten:

Managed WIFINetwerken

Samenvatting

Uitdaging: Villa Pardoes had behoefte aan een nieuw WIFI-netwerk na uitbreiding van 8 naar 12 vakantiewoningen.

Oplossing: Claranet en Cisco sloegen de handen ineen om een nieuw netwerk op te leveren.

Resultaat: Het nieuwe netwerk zorgt voor een onbezorgd netwerk in de vakantiewoning, algemene ruimten en in de tuin.

Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten. Villa Pardoes wordt gerund door 8 betaalde krachten en 150 vrijwilligers. De stichting krijgt geen overheidssubsidie maar draait volledig op giften van bedrijven en particulieren. Claranet draagt Villa Pardoes een warm hart toe en realiseerde daarom onlangs een volledig nieuw WIFI-netwerk.

Villa Pardoes

Villa Pardoes ligt prachtig gelegen direct naast de Efteling in Kaatsheuvel en is ook ooit ontstaan als initiatief vanuit Stichting Natuurpark De Efteling. “Bij Villa Pardoes kunnen gezinnen met een ernstig ziek kind even heerlijk tot rust komen,” vertelt Peter Persoon, algemeen directeur van Villa Pardoes. Zichtbaar trots laat hij het vakantieverblijf zien. Twaalf ruime vakantiewoningen, aan elkaar geschakeld rondom de zogenaamde PicknickPlaats. Het gebouw heeft de vorm van een Slak op een Bloem. Iedere kamer is ingericht in een eigen thema; ‘De ridderkamer’, ‘De 1001-nachten kamer’, ‘De Barbiekamer’, en zo verder. De vakantiewoning heeft naast een gezellig en kleurrijk interieur ook een badkamer en kinderkamer met extra voorzieningen. “Dit stelt ouders in staat ook in Villa Pardoes hun kinderen te baden en verzorgen zoals zij gewend zijn. Je moet je voorstellen dat het voor ouders met een ernstig ziek kind ontzettend spannend is om ergens anders de nacht door te brengen. Om hun kind de zorg te kunnen geven die het nodig heeft, hebben ze bepaalde voorzieningen nodig. Als een gezin zich aanmeldt, vragen wij daarom ook altijd naar hun speciale wensen. Daar houden wij dan rekening mee bij het inboeken van een kamer. Hoe dan ook, wij zorgen er gewoon voor dat een gezin zorgeloos bij ons kan logeren.”

Peter op Picknickplaats 2_0.jpg

Al wandelend en pratend, zijn wij aangekomen bij ‘De PicknickPlaats’. Peter toont de gezamenlijke vertrekken waar alle gasten gebruik van mogen maken. Bijvoorbeeld de snoezelkamer, dat is een ruimte waar door middel van licht, kleur, geluid en textuur de zintuigen geprikkeld kunnen worden van kinderen met ernstige spier- en zenuwziekten. Verder vind je er een bubbelbad-ruimte waar de kinderen die dat nodig hebben zich in het water even heerlijk kunnen ontspannen.

Samenwerken met Claranet is ontzettend prettig. Naast dat ze ons heel goed hebben geholpen met het aanleggen van een nieuw WIFI-netwerk treden ze op als ambassadeur voor onze organisatie, daar zijn wij ontzettend blij mee. Zo helpen zij ons nog meer gezinnen een onvergetelijke zorgeloze vakantieweek aan te bieden en dat lukt alleen als we ieder jaar weer voldoende donaties binnenkrijgen."

Peter Persoon, Algemeen Directeur
Villa Pardoes

Logo_Villa_Pardoes_2016_DEF.jpg

Daarnaast is er een computer- en knutselruimte, een audio- en videoruimte, een binnenspeeltuin en een zandbak. Rondom en in deze ruimtes zijn er zithoekjes gecreëerd waar de ouders, terwijl ze hun kinderen in de gaten houden, zich kunnen ontspannen en andere ouders kunnen ontmoeten. Onder het genot van een kop thee of glas wijn kunnen ze elkaar hun verhaal vertellen en ervaringen delen, soms tot laat in de avond. Het verhaal van ieder gezin is uniek. Maar de gezinnen worstelen met dezelfde complexe vraagstukken en dan geldt nog steeds: ‘gedeelde smart, is halve smart’. Bovendien geeft het luisteren naar andermans verhaal vaak inzicht. We weten dat de gezinnen vaak contact met elkaar blijven houden. Hier bij Villa Pardoes ontstaan vriendschappen voor het leven.”

Een reset

Alle gezinnen die gast zijn van Villa Pardoes mogen kosteloos iedere dag De Efteling bezoeken maar ze mogen ook gratis naar de nabijgelegen parken zoals De Beekse Bergen en attractiepark Toverland. Peter Persoon: “De drie ‘O’s van Villa Pardoes ‘ontzorgen, ontmoeten en ontspannen’ zorgen ervoor dat een gezin na zo’n vakantieweek er weer helemaal tegenaan kan. Wij noemen dat een ‘reset’. Bij Villa Pardoes, ‘daar vergeet je alles!’ Villa Pardoes verzorgt al jaren blije gezichten zonder subsidies of andere vaste inkomsten. Maar een week in Villa Pardoes kost wel € 2.000,- per gezin. Dat komt neer op een jaarlijkse begroting van € 1,2 miljoen tot € 1,4 miljoen. Dit geld wordt in zijn geheel opgebracht door sponsoren en donateurs. Samen bezorgen zij jaarlijks zo’n 600 gezinnen een topweek.

Waardering

In het gastenboek schreef een ouder: “Eigenlijk wil je helemaal niet op vakantie in Villa Pardoes. Want dat betekent dat je een ziek kind hebt. Maar wat er de afgelopen week hier met ons gebeurde, is zo bijzonder. Even leek het alsof Sam helemaal niet ziek was. Het ging weer om ons gezin, we hebben genoten.”

Peter Persoon: “De opbrengst van een sponsorloop op een basisschool of een riante donatie van een bedrijf, overal zijn we ontzettend blij mee. Van Claranet en Cisco kregen we een volledig nieuw WIFI-netwerk. Vroeger was één van de eerste vragen die we van gasten kregen: ‘Wat is de code van de WIFI?’ Dat is nu verleden tijd en al onze gasten krijgen automatisch toegang tot ons WIFI-netwerk. In hun vakantiewoning maar ook in de algemene ruimte en in de tuin, het werkt fantastisch! Het mooie aan de actie van Claranet is dat ze bij de realisatie van de nieuwe WIFI-verbinding voor Villa Pardoes hun partners enthousiast hebben weten te maken. Ze hebben ons, Villa Pardoes, bij deze organisaties onder de aandacht gebracht. Niet alleen de hardware en software zijn gesponsord, maar ook alle installatie-uren. Deze partners weten nu ook van het bestaan van Villa Pardoes en dragen onze organisatie nu een warm hart toe. Daarnaast heeft Claranet uitgesproken gedurende langere tijd Villa Pardoes te gaan ondersteunen en promoten. Daar zijn wij Claranet ontzettend dankbaar voor.”

Download de Villa Pardoes casestudy als PDF