Chris van ’t Hof spreker voor Claranet bij CorporatieGids Live Kennisdag

Geplaatst op: 19 februari, 2019 - 11:13

Chris van ’t Hof, schrijver van het boek ‘Helpende Hackers’, zal namens Claranet spreker zijn op de CorporatieGids Live Kennisdag op dinsdag 16 april in Vianen. De presentatie “Cyberellende was nog nooit zo leuk” is een voorproefje op zijn nieuwe boek dat in de loop van 2019 zal uitkomen.

Dinsdag 16 april 2019 vindt de zesde editie plaats van de CorporatieGids LIVE Kennisdag. Een dag waarop leveranciers en adviseurs met focus op de corporatiesector leerzame en interessante kennissessies verzorgen. De vakgebieden zijn Financiën, Vastgoed, Onderhoud, Wonen, Communicatie en Bedrijfsvoering & ICT. De kennissessies duren 45 minuten en zijn zoveel als mogelijk per aandachtsgebied gegroepeerd en volgtijdelijk gepland. Na elke sessie is er een korte pauze van 15 minuten. Deelnemers kunnen zich zo een beeld vormen van de verschillende trends, visies, producten en diensten.

Cyberellende was nog nooit zo leuk

Chris van ’t Hof: “In cybersecurity is de meest waardevolle kennis gratis en vrij beschikbaar, hebben de knapste koppen nauwelijks diploma’s, kunnen hackers je helpen je beveiliging te verbeteren, ontstaan de best georganiseerde feesten vanzelf en is een crisis vaak een hilarische ervaring. Met verhalen over bijzondere mensen uit de praktijk, laat ik in deze lezing de leuke en leerzame kant zien van informatiebeveiliging.”

Inschrijven voor de CorporatieGids LIVE Kennisdag is nu mogelijk via https://www.corporatiegids.nl/nl/corporatiegids_live/aanmelden

event-corporatiegids-live-2019-Chris-criminal.jpg

Over Chris van ‘t Hof:

Chris van 't Hof (1972) is onderzoeker, schrijver en presentator met een opleiding in elektrotechniek en sociologie. Zware zaken in wetenschap en technologie leuk maken, dat is zijn ambitie. Zijn bureau heet Tek Tok: praten over apparaten, maar dan met de nodige dosis rock n roll. Momenteel richt hij zich vooral op cyber security en geeft hierin ook trainingen.

Onderzoek deed hij bij het Rathenau Instituut, RAND Europe, Ithaka Media Groep en als zelfstandige, met name naar maatschappelijke vraagstukken rondom ICT-gebruik. In 2015 publiceerde hij zijn achtste boek: "Helpende hackers", dat in 2016 ook uitkwam in het Engels als "Helpful Hackers". Eerder verschenen van zijn hand o.a.: "“De Digitale Generatie"”, "“Check in / Check out. The Public Space as an Internet of Things”", "RFID and Identity Management in Everyday Life" en “"Voorgeprogrammeerd. Hoe internet ons leven leidt".”

Als spreker en dagvoorzitter heeft Chris al meer dan 400 keer op het podium gestaan. Ook heeft hij drie talk shows op zijn naam. Van 2008 tot 2014 deed hij 37 afleveringen van Spinoza te paard, een praatprogramma met de top van de Nederlandse wetenschap, in het Paard van Troje, georganiseerd door NWO. Van 2012 tot 2016 deed hij 10 afleveringen van Tek Tok late night, een praatprogramma over IT-actualiteiten. Dit organiseerde hij zelf, in opdracht van verschillende partners. Sinds 2017 doet Chris Hack Talk, een eigen praatprogramma voor en door de hackers community, in Club Worm in Rotterdam.