Cisco en Claranet verzorgen Wifi in de vernieuwde Villa Pardoes

Geplaatst op: 24 mei, 2016 - 09:00

Villa Pardoes biedt een gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. Met de uitbreiding van 8 naar 12 appartementen voor de gasten was er een uitbreiding nodig van het Wifi-netwerk. Deze uitbreiding is gerealiseerd door Claranet in nauwe samenwerking met Cisco.

Nieuw netwerk
Cisco-partner Claranet heeft een jarenlange relatie met Villa Pardoes en had in het verleden het draadloze netwerk in het oude gedeelte verzorgd. Het bleek dat de oude netwerkapparatuur niet meer voldeed. Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet: “De hardware die destijds gebruikt werd, was toen het beste van het beste. Maar dat was jaren geleden en doordat de ontwikkelingen op dit vlak razendsnel gaan, zorgde dat ervoor dat we door de hardware te vervangen een enorme verbetering van de gebruikerservaring konden leveren. We hebben contact gezocht met onze Wifi-partner Cisco en die was direct enthousiast om dit project samen met ons aan te pakken.”

Cisco Aironet
Rob Dillisse, Accountmanager Cisco Nederland: “Villa Pardoes is een erg goed doel waarvoor we graag met Claranet voor een zorgeloze Wifi-ervaring zorgen. Samen met Claranet hebben we een volledig nieuw design gemaakt op basis van Cisco Aironet-toegangpunten en met Cisco Clear-Air technologie die ervoor zorgt dat de gasten én medewerkers van Villa Pardoes de beschikking hebben over een stabiel en enorm gebruiksvriendelijk WIFI-netwerk.”

“Bij Villa Pardoes kunnen gezinnen met een ernstig ziek kind even heerlijk tot rust komen. We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een uitbreiding om nog meer gasten te kunnen ontvangen. Deze uitbreiding zorgde er natuurlijk ook voor dat we ook een nieuw WIFI-netwerk nodig hadden voor de nieuwe ruimten. Vroeger was één van de eerste vragen die we van gasten kregen: ‘Wat is de code van de WIFI?’ Dat is nu verleden tijd en al onze gasten krijgen automatisch toegang tot ons WIFI-netwerk. In hun vakantiewoning maar ook in de algemene ruimte en in de tuin, het werkt fantastisch!”
Peter Persoon, algemeen directeur van Villa Pardoes

Over Villa Pardoes
Villa Pardoes is een initiatief van Stichting Natuurpark de Efteling en biedt een gratis vakantie voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind. In oktober 2000 opende de Villa zijn deuren, toen nog met ruimte voor acht families. In 2015 is de villa uitgebreid tot 12 appartementen. Villa Pardoes wordt gerund door 8 betaalde krachten en 150 vrijwilligers. De stichting krijgt geen overheidssubsidie maar draait volledig op giften van bedrijven en particulieren. Voor meer informatie: www.villapardoes.nl.

Over Cisco
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren. Kijk voor het laatste nieuws op thenetwork.cisco.com. Meer informatie over Cisco is beschikbaar via www.cisco.com, www.cisco.nl en voor mobiele gebruikers via m.cisco.nl. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u op de EMEAR Network: ciscoemearnetwork.com of in de Cisco Newsroom: newsroom.cisco.com.