Claranet behaalt AWS Level 1 Managed Security Service Provider-status

Geplaatst op: 26 augustus, 2021 - 11:26

Claranet heeft de Amazon Web Services (AWS) Level 1 Managed Security Service Provider (MSSP) Competency-status behaald. Deze benoeming door AWS erkent dat Claranet voldoet aan de eisen voor een basislijn van beheerde beveiligingsdiensten om 24x7 essentiële AWS-resources te beschermen en te bewaken, bekend als Level 1 Managed Security Services.

Deze nieuwe basiskwaliteitsnorm voor managed security services is door AWS geïntroduceerd om cloud-omgevingen van elke omvang te helpen. Het omvat zes beveiligingsdomeinen: beheer van kwetsbaarheden, best practices van cloud security en compliance, gevaar detectie en response, netwerkbeveiliging, host- en endpointbeveiliging én applicatiebeveiliging. De zes domeinen omvatten meerdere MSSP-diensten, elk gericht op specifieke beveiligingsuitdagingen en gebruikmakend van de eigen mogelijkheden binnen AWS.

AWS lanceerde de AWS Level 1 MSSP Competency om klanten in staat te stellen op eenvoudige wijze deskundige beveiligingscapaciteiten te verkrijgen ter ondersteuning van essentiële workloads, bevestigd door AWS. AWS-beveiligingsexperts controleren jaarlijks dat de gebruikte tools en operationele processen van elke MSSP specifieke cloudbeveiligingsuitdagingen aanpakken, zoals continue eventmonitoring, triage, best practices voor AWS-serviceconfiguratie en 24/7-alerting en -rapportage.

De AWS Level 1 MSSP competentie biedt klanten een snellere en eenvoudigere ervaring bij het selecteren van de juiste MSSP om hen te helpen bij het bouwen en beveiligen van AWS-omgevingen. Het behalen van de AWS Level 1 MSSP Competency onderscheidt Claranet als een MSSP en AWS Partner met essentiële 24/7 beheerde cloudbeveiligingsvaardigheden.

Claranet is er trots op een launching partner te zijn en een van de weinige AWS Partners wereldwijd die de AWS Level 1 MSSP Competency status heeft bereikt. We zetten ons in om onze klanten beveiligingsdiensten te bieden die alle uitdagingen aanpakken en gefragmenteerde technologiekeuzes vermijden. Door AWS-diensten veilig te gebruiken kunnen onze klanten zich richten op hun business in de wetenschap dat onze specialisten zorgen voor de beveiliging van hun organisatie, data en klanten."

Dave Ashton
UK Security Services Director

Ryan Orsi, WW Security/MSSP Practice Team Lead bij AWS, vult aan "We hebben de AWS Level 1 MSSP Competentie geïntroduceerd om Managed Security Providers te benchmarken en het voor onze klanten makkelijker te maken een partner te selecteren. We zijn verheugd Claranet te verwelkomen als een AWS Level 1 MSSP Competency Partner. Claranet is hiermee in staat om aan te tonen dat hun hoge standaarden voor beveiliging door onze klanten vertrouwd kunnen worden."

AWS maakt schaalbare, flexibele en kosteneffectieve oplossingen mogelijk voor startups en wereldwijde ondernemingen. Ter ondersteuning van de naadloze integratie en implementatie van deze oplossingen heeft AWS het AWS Competentie Programma opgezet om klanten te helpen bij het vinden van AWS-partners met diepgaande branche-ervaring en -bekwaamheid.

Met meer dan 60 cyberbeveiligingsdeskundigen, een stichtend lid van de CREST-beveiligingscertificeringsinstantie en een van de grootste trainingspartners op de wereldwijd geprezen Black Hat-conferenties, levert Claranet Cyber Security al meer dan 20 jaar diensten zoals bedreigingsdetectie en -respons, beveiligingsaudits en pentests aan haar klanten.

Hoewel pentests nog steeds een centraal onderdeel van het portfolio vormen, is er door de verschuiving van bescherming naar detectie en respons een nieuwe focus ontstaan op groeiende Managed Securitydiensten. Managed Detection and Response (SoC), Endpoint Detection and Response en Continuous Security Testing leveren de veilige basis die klanten in staat stelt hun organisatie zonder compromissen in tempo en op schaal aan te passen.

Ronan Guiho, CTO, Swapcard, een toonaangevende virtuele event platform provider en een Managed Detection and Response klant bij Claranet, voegt toe: “Claranet bracht onmiddellijk een schat aan beveiligingservaring naar ons team in de korte periode voor het evenement. Ze waren toegewijd om ons te helpen vertrouwen te hebben in de veiligheid van ons platform, niet om ons angst aan te jagen. Dat is heel anders dan de manier waarop veel andere cyberbeveiligingsleveranciers te werk gaan."