Claranet benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider

Geplaatst op: 14 november, 2017 - 09:44

Claranet is officieel benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider (KCSP), als erkenning van de aanwezige expertise en het track record bij het helpen van organisaties bij de implementatie van deze containersoftware. Deze nieuwste certificering onderstreept de toewijding van Claranet om haar klanten te helpen bij elke stap van hun IT-evolutie, evenals haar passie voor het adopteren van snelgroeiende technologieën.

Claranet benoemd tot Kubernetes Certified Service Provider

Kubernetes is een opensourceplatform waarmee het implementeren, schalen en uitvoeren van applicatiecontainers geautomatiseerd kan worden. Nu steeds meer IT-teams containers gebruiken om hen te helpen bij het eenvoudig beheren van een groot aantal applicaties in zowel cloud- als on-premise-systemen, vormt de benoeming van Claranet als KCSP een waardevolle aanvulling op de belofte om organisaties in staat te stellen de cloud te gaan gebruiken zonder te worden opgesloten in langetermijncontracten met één enkele provider.

De certificering vanuit Kubernetes is een enorme positieve bevestiging van het werk dat we op het gebied van containers gedaan hebben. Containerisatie heeft de kracht om de flexibiliteit en efficiëntie van een IT-afdeling drastisch te verhogen en veel van de compatibiliteitsproblemen te elimineren die je tegenkomt bij het beheren van applicaties en data via een combinatie van cloud, on-premise en legacy-infrastructuur.

De kern van de Claranet-filosofie is om ervoor te zorgen dat onze kennis en vaardigheid het gehele IT-spectrum bestrijkt. Door het behalen van de hoogste certificatieniveau’s voor het leveren van managed services aan de drie grote public cloud-providers - AWS, Azure en Google Cloud hebben wij dit gewaarborgd. De Kubernetes-certificering bevestigt onze nieuwste prestatie op dit gebied: het zorgt ervoor dat organisaties van elke omvang snel toegang hebben tot additionele IT-expertise en -diensten die ze wellicht zelf niet in huis hebben. Tegelijkertijd onderstreept de certificering onze focus op het zo flexibel mogelijk maken van cloud-adoptie voor organisaties, door ‘het uitsluiten van leveranciers’ te beperken en organisaties toegang te geven tot een breder scala aan cloud-opties."

Ian Furness Hosting Services Director Claranet UK

Furness is ook van mening dat het behalen van de KCSP-status de leidende rol illustreert die MSP's kunnen spelen bij het wegnemen van de last van containerisatie door organisaties en het vrijmaken van IT-personeel om zich te concentreren op innovatie en bredere zakelijke doelstellingen: “Het gebruik van containers heeft enorm veel potentie om IT-teams te ontlasten van de complexe uitdagingen in het beheer van snel evoluerende infrastructuur. Het implementeren van containerisatie op de juiste manier kost echter tijd en moeite, wat een eigen IT-team mogelijk niet kan verzorgen. Door deze verantwoordelijkheid uit te besteden aan betrouwbare derde partijen, kunnen IT-medewerkers tijd vrijmaken voor meer innovatieve projecten en zich richten op het verder ontwikkelen van hun organisatie."