Claranet bereikt Premier Partner-status voor CloudHealth door VMware

Geplaatst op: 3 maart, 2020 - 10:00

cloudhealth-by-vmware-logoClaranet is erkend als Premier Partner in CloudHealth, het partnerprogramma van VMware, waarbij ze zich heeft aangesloten bij een selecte groep van slechts elf cloudserviceproviders wereldwijd die dit expertiseniveau kunnen bieden. CloudHealth is overgenomen door VMware in 2018 en is een cloudmanagementplatform dat kan worden geïmplementeerd voor AWS, Microsoft Azure en Google Cloud. Het platform maakt centrale analyse en beheer mogelijk van cloudkosten, gebruik, beveiliging en centraal voor public cloud-omgevingen.

Het bereiken van de Premier Partner-status weerspiegelt Claranet's toonaangevende expertise en ervaring in het beheren van de configuratie van applicatie-infrastructuur in meerdere cloudomgevingen voor hun klanten. Mark Turner, Hybrid Cloud Services Director bij Claranet, over de nieuwe status: “Naarmate meer en meer organisaties in de cloud willen werken, is het niet alleen een uitdaging om een soepele migratie van workloads te realiseren, maar ook om de juiste applicaties te gebruiken op de juiste plaats met volledige optimalisatie voor cloud. Het CloudHealth-platform is een belangrijk hulpmiddel waarmee we onze klanten de beste service kunnen bieden, of ze nu Microsoft Azure, AWS of Google Cloud gebruiken. De voordelen van cloudmanagement diensten zijn breed en omvatten diepgaande rapportage en analyse om de migratiekosten te beheersen, het gebruik te volgen en elke infrastructuur te identificeren die over gedimensioneerd is, zodat de kosten nog verder kunnen worden verlaagd. Er is veel aandacht nodig voor detail én kennis van de IT-vereisten van de organisatie om succesvol in de cloud te kunnen werken, maar het beheer van kosten en prestaties is nog complexer wanneer een multi-cloudoplossing een rol speelt. Hiermee kunnen we onze klanten helpen hun applicaties en infrastructuur te migreren naar het juiste hyperscalerplatform, terwijl we toch de controle behouden.”

Bob Kilbride, Senior Director Global Channels bij VMware, geeft commentaar op de nieuwe Premier Partner-status van Claranet: “Onze MSP-partners blijven voor ons een belangrijk investeringsgebied. We hebben ons partnerprogramma ontwikkeld om nog betere diensten en ondersteuning voor een go-to-market strategie te leveren aan onze partners die groei en leiderschap stimuleren in hun respectievelijke markten. Claranet is een uitstekend voorbeeld van een aanbieder met diepgaande cloud-expertise en een bewezen staat van dienst bij het helpen van grote organisaties bij het migreren naar, en het gebruiken van, public cloud-infrastructuur. Hierdoor wordt uiteindelijk het werkelijke potentieel van de cloud voor bedrijfstransformatie ontketend. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met Claranet zodat hun klanten de maximale vruchten kunnen plukken van het werken in de cloud.”