Claranet breidt colocatie-footprint uit

Geplaatst op: 11 april, 2017 - 11:57

Claranet heeft onlangs haar colocatie-portfolio uitgebreid met een eigen footprint in de datacenters van Interconnect in Eindhoven en Digital Realty in Amsterdam. Hierdoor kunnen klanten zowel gebruik kunnen maken van het Tier 3-datacenter op Flight Forum Eindhoven, als ruim 100 kilometer verderop in de Amsterdam Data Tower.

Wiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, legt uit: “We krijgen een groeiend aantal aanvragen voor niet-standaard colocatiemogelijkheden die we - in het verleden - niet altijd makkelijk konden invullen. Je kan denken aan twin-datacenter-oplossingen of (internationale) colocatiemogelijkheden op locaties dicht bij belangrijke internetknooppunten. In de andere landen binnen onze eigen footprint kunnen we het internationale deel prima oplossen doordat we inmiddels 37 datacenters in die belangrijke knooppunten in Europa hebben, waaronder Frankfurt, Parijs en Londen. In Nederland hadden we tot voor kort geen andere mogelijkheid om de klanten ruimte te bieden behalve Claranet’s eigen datacenter op Science Park Eindhoven en dus zijn we op zoek gegaan naar alternatieve datacenters. In Amsterdam hebben we de mogelijkheid gevonden om onze dienstverlening te kunnen leveren vanuit het modern en hoogwaardig datacenter van Digital Realty. In Eindhoven hebben we onze bestaande footprint uitgebreid door een partnership aan te gaan met Interconnect. Claranet en Interconnect hadden reeds een langdurige relatie voor de levering van colocatie en met de upgrade van ons core-netwerk hebben we nu ook de mogelijkheid om colocatie met eigen Claranet-dienstverlening te verzorgen vanuit het datacenter op het Flight Forum Eindhoven. Met een Tier3-certificering, 24x7 toegang en ISO 27001-certificering zijn beide datacenters een enorm waardevolle aanvulling voor onze dienstverlening.”

Over Interconnect
Private IaaS provider Interconnect levert een betrouwbaar managed IaaS-platform. Daarbij ligt de nadruk op de synergie van IaaS met connectivity en security. Hiermee is de performance van managed IaaS gewaarborgd. Interconnect beschikt over twee eigen datacenters, ’s-Hertogenbosch en Eindhoven, zodat klanten altijd weten waar hun data staat.

Over Digital Realty
Digital Realty Trust, Inc. ondersteunt de datacenter- en co-locatiestrategieën van meer dan tweeduizend bedrijven via zijn veilige en goed uitgeruste portfolio van datacenters in Noord-Amerika, Europa, Azië en Australië. Het klantenbestand bestaat uit nationale en internationale bedrijven die actief zijn in financiële dienstverlening, cloud- en technologiediensten, productie, energie, gaming, life sciences en consumentenproducten.