Claranet bundelt beveiligingsexpertise met de officiële lancering van de Claranet Cyber Security unit

Geplaatst op: 4 oktober, 2018 - 09:30

Claranet heeft de officiële lancering aangekondigd van haar Cyber Security-unit, ontworpen om klanten toegang te bieden tot een compleet portfolio aan diensten op gebied van databeveiliging. De stap markeert een bundeling en consolidatie van het huidige securityaanbod van Claranet na de overname en integratie van Sec-1 en NotSoSecure als onderdeel van de Claranet Groep én aanzienlijke investeringen in het dienstenportfolio in het afgelopen jaar.

Onder de nieuwe paraplu van Claranet Cyber Security kunnen klanten een beroep doen op de inbreng van experts binnen een breed scala van securitydisciplines. Dit omvat de hoogwaardige penetratietesten en beheerde securitydiensten van Sec-1 en NotSoSecure én de trainingscompetenties van NotSoSecure, de grootste leverancier van ethische hacking-trainingscursussen voor de wereldwijde Black Hat-conferenties. De nieuwe unit zorgt ervoor dat de capaciteiten van beide organisaties zodanig zijn afgestemd om een compleet aanbod van diensten te kunnen leveren aan klanten binnen de bestaande footprint van Claranet en de rest van de wereld.

Michel Robert, Managing Director van Claranet UK, is enthousiast over deze stap:

Databeveiliging is een topprioriteit voor een groot aantal organisaties, dus we hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om ons aanbod op dit gebied stevig te updaten. Het inlijven van zowel Sec-1 als NotSoSecure is een belangrijk onderdeel van dit proces geweest. Het is dan ook cruciaal dat we de vaardigheden en services van beide organisaties nu kunnen gebruiken op een manier die hun impact maximaliseert en tegelijkertijd de kracht en know-how behoudt van beide individuele merken. De Claranet Cyber Security-unit zorgt ervoor dat we deze doelstellingen bereiken."

De behoefte aan meer uitgebreide securitydiensten komt ook terug in recent onderzoek uitgevoerd door Claranet, waaruit blijkt dat 69 procent van de ondervraagde IT-beslissers niet in staat is om data van klanten effectief te beveiligen, waarbij bijna de helft (45 procent) problemen ondervond met het beveiligen van de klantdata bij het verbeteren van de digitale gebruikerservaring voor klanten.

Michel Robert:

Cybersecurity is dan wel hoger op de agenda gekomen, maar de nieuwste bedreigingen op de voet volgen en een waterdichte beveiligingsstrategie uitbouwen, blijft een doel dat veel organisaties nog niet hebben bereikt. Om daar te komen, zijn meerdere vaardigheden en technologieën vereist, maar veelal is er een tekort aan tijd of de expertise om deze uitdagingen aan te gaan. Door samen te werken met externe partijen met diepgaande kennis en vaardigheden, zoals Claranet, kunnen organisaties hun securitycapaciteiten snel verbeteren en profiteren van een dienstverlening die voortdurend evolueert in een voortdurend veranderend dreigingslandschap. De Claranet Cyber Security-unit omarmt deze filosofie en we verheugen ons erop onze klanten het hoogste niveau van service te bieden om hun data, applicaties, systemen en processen te beschermen, met een reeks diensten die in de loop van de tijd ongetwijfeld zal evolueren."