Claranet bundelt cloudkrachten met Quinfox

Geplaatst op: 22 mei, 2019 - 08:56

Na de overname van online-werkplekspecialist Quinfox zijn er een aantal synergie-stappen gezet in de samenwerking. Na het inhuizen van de Quinfox-organisatie in het Claranet-kantoor in Son zetten we nu de volgende stappen; het integreren van de technische afdelingen en de ingebruikname van ServiceNow als klantenportaal voor Quinfox-klanten.

Met de ingebruikname van ServiceNow worden de servicedesk-afdelingen van Claranet en Quinfox ook op technisch vlak met elkaar vervlochten. De beide afdelingen werkten al enkele maanden sinds de verhuizing in januari intensief samen maar kunnen nu ook beter samenwerken aan klantverzoeken, changes en incidenten door het gebruik van één systeem voor beide klantgroepen.

Naast de servicedesk gaan ook de teams met een cloud-expertise samenwerken en vormen de teamleden samen een nieuw team dat zich volledig gaat richten op alle activiteiten rondom ontwerp, bouw en beheer van clouddiensten. Hieronder vallen niet alleen de online werkplekken en de private cloud-platformen maar ook public clouddiensten op de platformen van Microsoft Azure, Amazon Web Services en Google Cloud. Het nieuwe team staat onder leiding van de voormalig operationeel Manager van Quinfox Jasper Thijssen.