Claranet Frankrijk rondt derde acquisitie van 2015 af met overname Aspaway

Claranet verwerft Aspaway, Runiso en Morea om aanbod Applicatie Management te versterken.

Claranet heeft haar derde overname in Frankrijk afgerond in even zoveel maanden, met de acquisitie van de Franse hostingproviders Morea, Runiso en Aspaway. De acquisities geven Claranet een aanzienlijke versterking van het portfolio van Applicatie Management en Public Cloud. Tevens versterkt Claranet haar positie als een van de meest ambitieuze, capabele en dynamische spelers op de Franse markt.

Als onderdeel van haar corporate strategie zorgen de acquisities voor een grotere footprint in Frankrijk en zorgt het tevens dat Claranet beter in staat is om tegemoet te komen aan de steeds complexere hostingbehoeften van haar klanten. De acquisities van Morea, Runiso en Aspaway helpen het bedrijf in deze ambities en ziet hiermee de Claranet Groep groeien tot meer dan 1.000 medewerkers, met meer dan 5.500 klanten. De Claranet Groep heeft hiermee een jaarlijkse omzet van meer dan € 228M.

Claranet zal gebruik maken van de deskundigheid van Morea inzake Amazon Web Services (AWS) om de publieke cloud-diensten over de hele Groep uit te bouwen, terwijl de veilige en high-availability hostingdiensten, aangeboden door Runiso en Aspaway, Claranet in staat zal stellen om meer complexe en bedrijfskritische applicaties te beheren voor haar klanten.

De acquisities van Morea, Runiso en Aspaway markeren een belangrijke mijlpaal voor Claranet Frankrijk, het versterkt van ons marktaanbod en stelt ons in staat om beter in te spelen op de veranderende behoeften van onze klanten. We hebben nu een ongelooflijk breed dienstenpakket, met Managed Hosting en DevOps, gezondheidszorgspecialisatie en PCI-DSS compliance, Public Cloud en de hoogste niveaus van beveiliging, geeft ons dit een goede uitgangspositie voor verdere groei. Claranet Frankrijk is nu de tweede grootste land in de Claranet Group, en we zijn een van de meest capabele en dynamische hosting providers op de Franse markt. Morea’s expertise in het beheer van de Public Cloud-omgevingen geeft ook de Claranet Groep extra mogelijkheden. Onze klanten kunnen profiteren van de voordelen van de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op de Public Cloud, maar nu met de steun van Claranet's managed services.”
Olivier Beaudet
CMO Claranet Group en Managing Director van Claranet Frankrijk

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350