Claranet is Gruner + Jahr’s nieuwe cloudhosting partner

Geplaatst op: 23 maart, 2016 - 15:00

Claranet is de nieuwe cloud hosting partner van het in Hamburg gevestigde Gruner + Jahr. Gruner + Jahr is de grootste uitgeverij van tijdschriften en kranten in Europa en een heeft meer dan 500 online- en printmediabedrijven. Het bedrijf heeft bekende Duitse publicaties zoals Stern, Brigitte, Geo en 11 Freunde in haar portfolio en bereikt een wereldwijd publiek van miljoenen mensen in meer dan 20 landen.

Gruner + Jahr ondergaat momenteel een digitale transformatie. Als het gaat om succesvol managen van het bedrijf door de toenemende digitale wereld van morgen, ziet de uitgever slagvaardigheid, het vermogen om te innoveren, en verbeterde efficiëntie als belangrijkste graadmeters van het succes. Om dit te bereiken, zal Gruner + Jahr, met steun van Claranet, een hybride IT-model gaan gebruiken, bestaande uit zowel private als publieke cloud-elementen. Dit stelt hen in staat om het hoofd te bieden aan de noodzaak om het eigen datacenter te moeten beheren en voegt nieuwe flexibiliteit en efficiëntie toe aan het IT-platform. Claranet is een ervaren cloud-dienstverlener met een Europese footprint, waardoor het bedrijf de perfecte partner voor Gruner + Jahr en voor de distributie van zijn publicaties over alle platforms en kanalen is.

"Zo'n een allesomvattende en grondig migratie van een eigen IT-platform naar de cloud is bijna uniek in Europa. ‘NEO’, het strategisch digitale transformatie programma van Gruner + Jahr is een voorloper in de hele Europese markt", zegt Charles Nasser, CEO van de Claranet Groep. "We zijn er trots op dat Gruner + Jahr de Claranet cloud-diensten gebruikt als basis voor 'NEO' en kijken uit naar de uitvoering van dit uitdagende project met een succesvolle afronding. Onze expertise, innovatieve cloud-infrastructuur en Europese footprint spelen allemaal een rol in het helpen van Gruner + Jahr om hun doelstellingen te bereiken."

Gruner + Jahr besloot om samen te gaan werken met Claranet op basis van het track record in het succesvol afronden van soortgelijke grootschalige cloud transformatie projecten en Claranet’s expertise in Managed Hosting. Andere cruciale factoren waren de ISO-geaccrediteerde faciliteiten en diensten van Claranet, die volledig in overeenstemming met de Duitse federale regelgeving en strikte technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen van het land.

"We kijken ernaar uit om samen met een cloud hostingpartner te werken die zo ervaren is als Claranet," legt Pietro Tommasino, IT-Director bij Gruner + Jahr. "Het is een belangrijke factor in de digitale transformatie van onze industrie. De snelle technologische ontwikkelingen van de afgelopen jaren vragen om een diepgewortelde verandering van de IT in alle activiteiten. Door de implementatie van Claranet infrastructuur en cloud-gebaseerde diensten willen we profiteren van de economische voordelen die de cloud geeft. Het geeft ons tevens toegenomen flexibiliteit om onze core business te ondersteunen en nieuwe digitale mogelijkheden om verder te ontwikkelen."