Claranet voor tweede jaar op rij opgenomen in het Gartner Magic Quadrant voor “Data Center Outsourcing and Hybrid Infrastructure Managed Services, Europa”

Geplaatst op: 27 juni, 2019 - 14:11

Claranet is voor het tweede achtereenvolgende jaar gepositioneerd in Gartners Magic Quadrant voor "Data Center Outsourcing and Hybrid Infrastructure Managed Services, Europe" (DCO / HIMS).

In dit nieuwste Magic Quadrant analyseert Gartner de strategische visie en uitvoering van 20 toonaangevende DCO / HIMS-providers en hun aanbod op het gebied van clouddiensten, met een totale jaaromzet in Europa van meer dan €23 miljard. We denken dat dit de stappen weerspiegelt die Claranet neemt om de juiste combinatie van services te bieden om organisaties te helpen hun activiteiten te transformeren, beveiliging op orde te hebben en houden én zich snel aan te passen aan hun veranderende klantbehoeften.

Als commentaar op de plaatsing in het Magic Quadrant zei Charles Nasser, CEO van Claranet:

We zijn erg blij dat we voor het tweede jaar op rij in dit Gartner Magic Quadrant van 2019 worden erkend en geloven dat dit de vooruitgang onderstreept die we hebben geboekt in lijn met de groei van onze organisatie. We hebben veel geïnvesteerd in het binnenhalen van de beste expertise en het gebruik van automatisering om de activiteiten van onze klanten te transformeren.

In het afgelopen jaar hebben we ook onze vaardigheden op het gebied van cybersecurity verder uitgebreid, bewezen door onze acquisitie van wereldwijde penetratietest- en ethische hackingstrainingsexperts NotSoSecure in juli 2018. Sindsdien hebben we onze beveiligingsexpertise geconsolideerd door de Claranet Cyber Security Unit te introduceren. Dit gaat gepaard met aanhoudende activiteiten om onze bestaande partnerschappen verder uit te bouwen en onze hybride cloud-, cybersecurity- en netwerkdiensten steeds verder te integreren.

We hechten enorm veel belang aan onze status als een van de slechts vijf organisaties in de wereld met de hoogste certificeringen van zowel AWS, Google als Microsoft. Dit onderstreept de diepgang en breedte van onze expertise die essentieel is voor het stimuleren van de groei van onze hybride cloud-kennis en het leveren van hoogwaardige resultaten voor onze klanten," vervolgde hij.

Een Gartner Magic Quadrant biedt diepgaande beoordelingen van markten en de diensten die leveranciers aanbieden. Het stelt gebruikers in staat om sterke punten van leveranciers te vergelijken met het oog op hun huidige en toekomstige behoeften. Gartner evalueert leveranciers op zowel de volledigheid van gebruikte visie als de executiekracht met behulp van een reeks gewogen criteria.

Charles Nasser concludeerde:

Onze missie is om organisaties te helpen het beste te halen uit huidige en opkomende technologieën en werkwijzen, door ongeëvenaarde deskundige lokale service te bieden. Ons doel is om een andere manier van outsourcing van datacenters aan te bieden die onze klanten ondersteunt wanneer hun behoeften evolueren. Het gaat ook over het kaliber van onze mensen dat ervoor zorgt dat onze klanten efficiënte, probleemloze migraties en het juiste doorlopende management van hun applicaties ervaren."

Disclaimer van Gartner
Gartner onderschrijft geen van de leveranciers, producten en diensten die in onderzoekspublicaties worden vermeld. Daarnaast beveelt Gartner technologiegebruikers niet aan om enkel samen te werken met de leveranciers met de beste beoordelingen of andere specifieke aanduidingen. De onderzoekspublicaties van Gartner behelzen de subjectieve beoordelingen van de onderzoeksorganisaties waarmee Gartner samenwerkt en mogen dan ook niet worden opgevat als feitelijke beweringen. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, betreffende dit onderzoek, ook niet over de handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.

Voor meer informatie over het Magic Quadrant klik hier