Claranet introduceert 4G back-up op basis van Tele2

Geplaatst op: 14 maart, 2019 - 11:00

4G Claranet tele2Claranet introduceert 4G back-up als een extra optie voor het verzorgen van redundantie binnen het netwerkportfolio. Met deze nieuwe optie wordt bij een incident op de standaard verbinding razendsnel omgeschakeld naar de back-up waardoor de downtime geminimaliseerd is, of zelfs wordt voorkomen. De nieuwe dienst is de eerste in Nederland op het netwerk van Tele2 en ontwikkeld in samenwerking tussen Claranet en Tele2 Wholesale.

“4G is een welkome extra infrastructuur die gebruikt kan worden voor het aansluiten van onze klanten,” vertelt Henk Liebeek enthousiast, “we maakten al gebruik van de koperverbinding voor DSL, glasvezel en een point-to-point straalverbinding voor onze klanten, en daar komt nu 4G bij als extra optie. Voor zakelijk gebruik zullen we deze dienst niet direct inzetten als de hoofdverbinding omdat de omstandigheden niet volledig onder controle zijn. Denk alleen al aan de dekkingsgraad binnen gebouwen. Het is echter uitstekend bruikbaar als back-up mocht een primaire verbinding verstoord worden of in geval van calamiteit als er heel snel een verbinding nodig is op een locatie.”

Claranet maakt gebruik van het netwerk van Tele2 om een hogere redundantie te kunnen verzorgen. Henk Liebeek: “Tele2 is al jaren een van onze belangrijkste connectiviteitspartners en heeft ook deze uitdaging van ons overtuigend kunnen invullen. Tele2 heeft bovendien een premium dekking in Nederland waardoor we ons niet druk hoeven te maken over plekken met slechte verbinding of zelfs zonder dekking.”

Ronald Lottering, Accountmanager Tele2 Wholesale is trots op deze nieuwe dienst: “We zijn al een tijd aan het kijken naar een dergelijke oplossing en zijn blij dat we met Claranet nu ook echt de eerste stap hebben kunnen zetten. De pilotklanten van Claranet zijn voor ons ook de eerste met een dergelijke oplossing, en wat ons betreft ook zeker niet de laatste.”