Claranet IT-partner voor Dutch Privacy Officers (DPO)

Geplaatst op: 30 oktober, 2018 - 10:00

DPO.pngClaranet is IT-partner geworden van de nieuwe organisatie Dutch Privacy Officers (DPO). DPO is een jonge, ambitieuze organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het ontzorgen van haar klanten op het gebied van privacy in de breedste zin van het woord.

Dutch Privacy Officers (DPO) kan elke organisatie wegwijs maken in alle wet- en regelgeving en een met praktische en pragmatische aanpak de benodigde concrete handvatten geven om de organisatie ‘AVG-proof’ te maken. Dat doet DPO niet op afstand, van achter het bureau: DPO levert deze diensten op maat en binnen de muren van de organisatie.

Remy Rodenhuis - Directeur van DPO legt uit wat de toegevoegde waarde is van DPO:

Om privacy goed aan te kunnen pakken is er behoefte aan expertise uit meerdere disciplines. Zo is er behoefte aan IT-kennis, juridische kennis, compliance en risk management en audit expertise. Dit zijn dan ook de kennisgebieden waarop wij consultants ter beschikking kunnen stellen die als experts op hun vakgebied hun sporen hebben verdiend. Is er tijdelijk behoefte aan een interimmer op het gebied van privacy of aanpalende gebieden als audit, risk management, legal, compliance, IT security, contractmanagement, et cetera? Wij bieden de oplossing. En met de verschillende kennispartners waarop wij kunnen terugvallen, zoals Valegis Advocaten én Claranet, garanderen wij dienstverlening op het kwaliteitsniveau waarnaar gezocht wordt.”

Wiebe Nauta, Managing Director Claranet Benelux is enthousiast over de samenwerking met DPO:

We zien veel organisaties worstelen met databeveiliging en de AVG. Vanuit Claranet kunnen wij een deel van de zorgen uit handen nemen maar security en privacy hebben meer nodig dan alleen een technische oplossing. Compliancy, (juridische) procedures en bewustwording zijn zaken die tegelijkertijd ook aangepakt moeten en met onze samenwerking met DPO en Valegis Advocaten kunnen we een integrale oplossing verzorgen die het gehele security- en privacy-spectrum ondervangt. Dus een complete ontzorging voor onze klanten!”

Kennisevent De AVG een half jaar later: waar staan we nu?
Op dinsdag 27 november organiseert DPO een kennisevent in het WTC The Hague “De AVG een half jaar later: waar staan we nu?” In een middag word je bijgepraat door de kennispartners van DPO, waaronder Claranet, en krijg je nuttige en praktische tips over de AVG. Meer informatie en/of aanmelden kan via https://dutchprivacyofficers.nl/kennisevent/

Over DPO
Dutch Privacy Officers (DPO) is een jonge, ambitieuze organisatie die zich heeft gespecialiseerd in het ontzorgen van haar klanten op het gebied van privacy in de breedste zin van het woord. De DPO privacy consultants zijn werkzaam bij verschillende opdrachtgevers in alle mogelijke sectoren, waaronder leisure, zorg, retail, maar ook industrie, financiële dienstverlening et cetera. Projecten verschillen in duur en omvang en ondersteunen bijvoorbeeld de afdeling Finance, IT, Legal, Regulatory Affairs, en/of Compliance. Deze afdelingen zijn verantwoordelijk voor de implementatie en naleving van de (inter)nationale wet- en regelgeving op het gebied van privacy en dataprotectie (‘data privacy’).