Claranet breidt Europese footprint uit naar Italië

Claranet heeft vandaag de oprichting aangekondigd van een nieuwe juridische en operationele entiteit; Claranet Italië. Claranet Italië is opgericht als respons op de groeiende vraag naar managed public cloud-oplossingen op de Italiaanse markt en zal zich uitsluitend richten op public cloud diensten.

CLARANET GROUP OFFICES MAP 2017.jpg

De oprichting van Claranet Italië komt kort na de uitbreiding op de Braziliaanse markt met de aankoop van de Public Cloud Provider CredibilIT in december 2016. Claranet Italië is de eerste organische uitbreiding voor de Claranet Groep sinds de lancering van Claranet Frankrijk in 1998 en Claranet Duitsland in 2000. Met deze uitbreiding positioneert Claranet zich opnieuw als een van de meest ambitieuze en dynamische spelers op de Europese hosting markt met 17 overnames in de afgelopen vijf jaar.

De nieuwe entiteit zal worden gevestigd in Milaan en is strategisch gelegen in de buurt van de belangrijkste economische centra en de thuisbasissen van belangrijke partners, zoals Amazon, Google en Microsoft. Net als de zes andere bestaande Europese entiteiten, zal Claranet Italië zijn eigen senior management team en eigen operationele en commerciële teams hebben. Fabrice Tetu, voormalig CEO van de Franse Managed Services Provider Diademys, welke Claranet vorig jaar heeft overgenomen, is belast met de oprichting van Claranet Italië en zal zich inspannen om de Claranet-footprint te laten groeien in het land.

We zijn zeer verheugd om de lancering van Claranet Italië aan te kondigen. Deze stap onderstreept Claranet's intentie om onze geografische expansie te versnellen en versterkt de leidende positie van Claranet in de Europese hosting markt. De opening van Claranet Italië zal ons helpen om de behoeften van onze klanten in Italië beter te ondersteunen en efficiënter nieuwe business te genereren in het land. Fabrice heeft een ruime ervaring in de sector en heeft bij zijn tijd bij Diademys bewezen dat hij in staat is organisaties organisch te laten groeien. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij een groot succes van Claranet Italië zal maken."
Charles Nasser, oprichter en CEO Claranet Group

Fabrice Tetu, Managing Director van Claranet Italië, voegt toe: "Claranet heeft meer dan honderd specialisten met de hoogste niveaus van certificering in de public cloud. We hebben kennis, instrumenten en methodieken ontwikkeld om organisaties te helpen migreren naar de cloud en hun organisaties daarmee te laten transformeren. We zijn blij om deze expertise naar Italië te kunnen brengen en ik ben enthousiast om een nieuwe organisatie in een nieuwe markt te ontwikkelen. Door het opbouwen van ons eigen team van Italiaanse publieke cloud experts, zorgen we voor een betere verstandhouding met onze Italiaanse klanten, die op hun beurt, hier fantastische dingen mee kunnen doen."

Met een ambitieuze strategie en een sterke autonome groei en acquisities rapporteert de Claranet Groep op jaarbasis een omzet van meer dan € 250 miljoen, meer dan 1.250 medewerkers en 5.800 klanten in Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Portugal, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Italië.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350