Claranet kondigt de overname aan van Mandic in Brazilië

Geplaatst op: 20 april, 2021 - 10:00

Claranet, de wereldwijde leverancier van technologie en managed services, heeft de overname van Mandic aangekondigd om zijn activiteiten in Brazilië aanzienlijk te versterken. Mandic heeft 200 certificeringen voor cloudtechnologie en een succesvolle geschiedenis van 30 jaar in de Braziliaanse technologiesector. Deze overname is de meest recente stap in de consolidatieplannen van Claranet in Brazilië, waardoor het bedrijf nu een van de grootste technologieleveranciers in het land is.

De overname van Mandic is meest recente stap in de groeiplannen van Claranet in Brazilië, waar de inkomsten in minder dan 18 maanden zijn verdrievoudigd tot meer dan € 37 miljoen per jaar met een EBITDA-marge van ongeveer 30%. De Amerikaanse private-equityfirma Riverwood Capital is sinds 2012 de belangrijkste investeerder van Mandic en behoudt een minderheidsbelang in Claranet Brazilië.

Met deze laatste overname heeft de Braziliaanse vestiging van Claranet nu meer dan 450 medewerkers en bedient ze meer dan 5.000 zakelijke klanten. Belangrijke namen in hetClaranet-portfolio zijn onder meer Embraer, Banco Inter, Banco Fibra, Samsung, Travelex en Sky.

Edivaldo Rocha, CEO van Claranet Brazilië, licht toe:

Claranet loopt voorop op het gebied van public en private cloud, databeveiliging en digitale innovatie in Brazilië. Onze ambitie is om onze groei te blijven versnellen en tegelijkertijd flexibel te blijven en ervoor te zorgen dat we de meest innovatieve technologische oplossingen aan onze klanten bieden."

Charles Nasser, CEO van de Claranet Group, voegt toe:

Onze uitbreiding naar Brazilië in 2017 was een bewuste stap om een IT-markt te betreden die al ontwikkeld is, maar die tegelijkertijd een hoog groeipotentieel biedt. We bewandelen dezelfde weg in Brazilië die we in Europa hebben ingenomen, waarbij we organische groei combineren met marktconsolidatie om een marktleidende positie te verwerven."

Maurício Cascão, CEO van Mandic, wordt verantwoordelijk voor innovatie bij Claranet Brazilië:

Met ervaring en ambitie is Claranet de juiste organisatie om een toekomst van groei in technologie te creëren voor zowel medewerkers als klanten van Mandic. De bedrijven vullen elkaar aan en we hebben er alle vertrouwen in deze stap."

Francisco Alvarez-Demalde, mede-oprichter en co-managing partner bij Riverwood Capital voegde toe:

We zijn er trots op dat we Mandic hebben ondersteund tijdens een kritieke periode van groei, waardoor het een toonaangevende leverancier van hybride clouddiensten in Brazilië is geworden. We kijken ernaar uit om met dit ongelooflijke team samen te werken terwijl ze blijven innoveren voor hun klanten en de industrie, nu in samenwerking met een van de beste cloudservicebedrijven, Claranet."