Claranet kondigt de overname aan van Morea, de Franse marktleider in outsourcing services voor AWS-platformen

Geplaatst op: 6 oktober, 2015 - 16:00

Claranet kondigt exclusieve onderhandelingen aan voor de overname van Morea, een Franse hostingexpert op het gebied van outsourcing van AWS-gebaseerde hostingplatformen. Deze voorgenomen overname is onderdeel van Claranet’s groeistrategie en versterkt haar positie als Europese leider in de levering van toegevoegde waarde op het gebied van hosting.

logo-morea.pngMorea is opgericht in 2005 en de pionier en toonaangevende leverancier van managed services voor AWS platforms. Deze strategische alliantie met Claranet stelt Morea in staat om de huidige groei te versnellen en haar positie als leider op AWS in Frankrijk te consolideren, met de mogelijkheid haar expertise uit te breiden naar geheel Europa.

Claranet heeft in de afgelopen 18 maanden aanzienlijk geïnvesteerd in de positionering in deze veelbelovende markt; de uitbesteding van hosting op publieke clouds. Met deze krachtenbundeling, zal de Claranet Groep haar aanbod op het gebied van AWS versterken, en wordt Claranet de leider in de publieke Cloud IT-outsourcing markt in Frankrijk en Europa. Door middel van een ambitieuze groeistrategie, is Claranet gestaag gegroeid in Europa, zowel autonoom als door middel van acquisities met Morea als nieuwste aanwinst van de internationale Claranet Groep.

De AWS-specialist Morea is voor ons een ideale toevoeging aan onze organisatie en integratie past perfect in de Claranet's groeistrategie. De markt voor hosting en outsourcing groeit momenteel sterk in Frankrijk, Claranet heeft de wens om zich te positioneren als de toonaangevende speler in deze snel veranderende sector. Met de erkening door Gartner als leider in de "Magic Quadrant voor Europese Managed Hosting" verstevigt dit de positie van Claranet, als leider op de Franse markt.”
Olivier Beaudet
Managing Director van Claranet Frankrijk.

"Onderdeel worden van Claranet Groep zal nieuwe mogelijkheden te creëren voor onze klanten, onze partners en onze medewerkers. " aldus Frédéric Atlan en Adrien Pestel, de twee oprichters van de Morea. "Ze zullen profiteren van het pan-Europese activiteiten van Claranet, haar sterke financiële fundament en een breed scala van ICT-diensten."