Claranet kondigt partnership Guardian360 aan

Geplaatst op: 17 oktober, 2017 - 09:00

Claranet en securityspecialist Guardian360 gaan per direct een partnership aan. Met het securityplatform van Guardian360 heeft Claranet een krachtige tool in handen, waarmee zij zowel haar eigen informatiebeveiliging als die van haar klanten continu kan monitoren.

Guardian360 ontwikkelt aan het beste securityplatform ter wereld. Doordat er verschillende diensten via dit platform geleverd worden, is Claranet in staat om haar klanten preventieve, mitigerende en curatieve oplossing voor informatiebeveiliging te bieden. Daarbij wordt verder gekeken dan technologie alleen, ook bewustzijn van medewerkers wordt continu getoetst en verhoogd. Tot slot ondersteunt het Guardian360-platform compliancy met securitynormen en standaarden.

logo_guardian360.pngHet Guardian360 platform bestaat onder andere uit 9 Vulnerability Scanners, die constant in en om netwerken, servers en webapplicaties zoeken naar zwakke plekken, network vulnerabilities, zwakke wachtwoorden en configuratiemissers in netwerken en webapplicaties. Mocht er ondanks alle vormen van beveiliging en security scanning toch een kwaadwillende het netwerk of de applicatie binnendringen dan slaat de ‘Canary’ een stil alarm.

Strenge Security normen
Het Guardian360 platform is in staat om te scannen volgens de ISO27001, NEN7510, OWASP, BIC en DigiD 2.0 normen. De security audits van Guardian360 laten zien of er afwijkingen zijn van de geldende normen en richtlijnen op het gebied van informatiebeveiliging. Alle gevonden issues worden volautomatisch tegen meerdere normen en eisen van informatiebeveiliging gehouden. Mocht een security issue gevonden zijn, dan weet Claranet direct welke norm niet wordt gehaald of aan welke aanbeveling niet wordt voldaan en kan zij passende maatregelen treffen. Doordat het platform oplossingen biedt, maar ook de mogelijkheid om issues te accepteren, kunnen gebruikers met vertrouwen aantonen dat zij ‘in control’ zijn.

Partnership
Het Guardian360-platform controleert webapplicaties en IT-omgevingen continu op kwetsbaarheden en brengt in kaart of deze leiden tot een afwijking van de securitynormen. Jan Martijn Broekhof, directeur Guardian360: “Wij zien in Claranet een partner met een duidelijke visie op IT en informatiebeveiliging. Claranet heeft al lang aandacht voor informatiebeveiliging en is goed in staat om het Guardian360-platform bij haar klanten te implementeren. Daarbij voegt Claranet veel waarde toe, securityspecialisten van Claranet zijn goed in staat om gevonden issues te beoordelen en klanten te adviseren over de door te voeren oplossing. Een klant van Claranet wordt daarbij niet aan haar lot overgelaten, de Claranet engineers ondersteunen waar dat nodig is. Hierdoor wordt de totale securitydienstverlening krachtiger, binnen Guardian360 zien we dat als een groot voordeel.”

Databeveiliging topprioriteit
“De securitytools van Guardian360 voegen echte meerwaarde toe aan ons portfolio,” vult Wiebe Nauta, managing director van Claranet Benelux, aan; “uit het nieuwe Claranet Research Rapport blijkt dat databeveiliging ook dit jaar weer als grootste uitdaging wordt gezien door de IT-manager. Claranet wil klanten ontzorgen door een totaaloplossing te leveren en databeveiliging is echt een onderdeel van een oplossing waar je een specifieke expertise voor nodig hebt. Met Guardian360 als partner nemen we een deel van deze expertise direct mee naar de klant en kunnen we gelijk de maatregelen in kaart brengen die vereist zijn voor een veilige omgeving. Bovendien is er een duidelijk overlap in een aantal branches waar we ons op richten, waaronder accountancy, E-commerce, gezondheidszorg en woningcorporaties.”

Over Guardian360
Guardian360 is een Nederlandse securityspecialist, gevestigd in Rotterdam. Zij heeft hét centrale security platform ontwikkeld omdat zij merkte dat veel oplossingen zich vooral richten op grote organisaties in plaats van het MKB. Met 9 verschillende scanners worden webapplicaties en IT-omgevingen doorlopend gemonitord op kwetsbaarheden. Daarbij wordt in kaart gebracht welke kwetsbaarheden tot een afwijking van de ISO27001, NEN750, BIR, BIG, BIWA en OWASP norm leiden. Mocht een kwaadwillende toch toegang krijgen tot het netwerk, dan slaat de Hacker Alert snel alarm. Meer informatie vindt u op https://www.guardian360.nl.