Claranet lijft Amazon Web Services-specialist Bashton in

Geplaatst op: 19 februari, 2016 - 14:00

Claranet heeft de Amazon Web Services-specialist Bashton Limited overgenomen. De overname, een aanvulling op de acquisities van Linux en Techgate die Claranet vorig jaar deed in het Verenigd Koninkrijk, stelt Claranet in staat haar DevOps-capaciteiten verder te ontwikkelen en geeft klanten een betere ondersteuning bij ontwikkeling en beheer van ingewikkelde applicaties op de Public Cloud-infrastructuur.

Bashton, opgericht in 2004 en gevestigd in Warrington, richt zich op de ondersteuning van klanten om hun bedrijfskritische dynamische web applicaties op AWS-infrastructuur te laten draaien. Het bedrijf, met voornamelijke klanten in de retail en media, heeft specifieke expertise die het mogelijk maakt om razendsnel complexe omgevingen binnen AWS op te zetten. Het bedrijf heeft ook een aanzienlijke kennis op het gebied van DevOps tooling, waarmee het klanten in staat stelt om code updates van hun web-applicatie snel te implementeren, en de prestaties van de applicaties te bewaken en verbeteren. Met een omzet van € 1,5 miljoen heeft Bashton een breed klantenbestand van onder andere ITV, Odeon, BBC Worldwide, Liverpool Football Club, made.com en Virgin Holidays.

Bashton ondersteunt Claranet in doelstelling om beheerde applicatie hosting services te leveren op een combinatie van Private en Public Cloud-infrastructuur. De Claranet Groep heeft een jaarlijkse omzet van € 228 miljoen, meer dan 1.000 medewerkers en meer dan 5.500 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Spanje en Portugal.

Michel Robert, Managing Director van Claranet UK, legt uit: "De aquisitie van Bashton was voor ons een natuurlijke en logische stap en past mooi in het rijtje van de strategisch belangrijke acquisities die we in het afgelopen jaar in heel Europa hebben gedaan om ons portfolio voor de Public Cloud te breiden. De ontwikkeling van de managed services van op basis van Public Cloud-infrastructuur van derden is een belangrijk speerpunt voor Claranet, en de expertise en ervaring van Bashton helpen ons om grotere en complexe applicaties op deze platformen te kunnen beheren.”

“Met de toename van cloudadoptie is de reële waarde, die we als een managed services provider kunnen toevoegen, voornamelijk te vinden in onze expertise, tooling en automatiseringsmogelijkheden,die met de overname van Bashton worde nuitgebreid. Wij zijn dan gericht op de verdere ontwikkeling van onze geavanceerde hosting mogelijkheden om activiteiten van onze klanten verder te stroomlijnen en de ontwikkeling van onze beheerde applicatie hosting services te ondersteunen."

Sam Bashton, Bashton's oprichter en directeur, voegt toe: "De manier waarop Claranet de applicatie centraal stelt in haar oplossingen met de combinatie van hosting- en netwerkdiensten, inclusief de Cloud Connect-dienst naar AWS, geeft blijk van een goed begrip van de uitdagingen waar organisaties vandaag de dag mee worstelen. Ik ben ervan overtuigd dat klanten van Bashton zullen profiteren van de mogelijkheden die Claranet biedt. Ik ben vooral blij deel uit te maken van Claranet en bij te dragen aan de toekomstige versterking en verdere ontwikkeling van de Claranet’s Public Cloud-portfolio.”