Claranet neemt extra link naar Parijs in gebruik

Geplaatst op: 12 augustus, 2016 - 11:00

Met de ingebruikname van de nieuwe verbinding tussen Amsterdam en Parijs heeft Claranet een nieuwe stap genomen in de continue verbetering van het eigen core-netwerk. Claranet Benelux was reeds verbonden in Amsterdam met het Pan-Europese Claranet-netwerk via Londen als Frankfurt en heeft met deze nieuwe verbinding een extra redundantie ingebouwd in het netwerk. Tevens wordt hiermee de kwaliteit van het netwerk verbeterd doordat het netwerk meer capaciteit met een lagere latency beschikbaar heeft.

netwerk2016.pngWiebe Nauta, Managing Director van Claranet Benelux, is blij met deze uitbreiding: “Voor bedrijven wordt IT steeds belangrijker. Aangezien steeds meer applicaties in de Cloud draaien is goede en stabiele connectiviteit van onschatbare waarde. Zonder connectiviteit staan bedrijven tegenwoordig stil. Claranet is een Managed Service Provider die door middel van een breed portfolio, bedrijven voorziet van allerlei soorten Hosting- en Cloud oplossingen maar ook de connectiviteit er naar toe. Claranet heeft een eigen Europese Backbone die de belangrijkste Internet knooppunten op een redundante manier verbindt. Vanuit ons knooppunt in Amsterdam was zowel Londen als Frankfurt direct bereikbaar. Met de vorige week in gebruik genomen link naar Parijs biedt Claranet nu meer redundantie en lagere latency. Dit geldt niet alleen voor Internet verkeer maar ook voor onze klanten met MPLS netwerken. Ook een dienst als Claranet Web Acceleration & DoS Protection profiteert extra van deze toevoeging aan ons netwerk”

Web Acceleration & DoS Protection
Web Acceleration & DoS Protection (WADP) is door Claranet ontwikkeld voor organisaties met bedrijfskritische web-applicaties. De dienst verbetert de prestaties, beveiliging en beschikbaarheid van web-applicaties indien de achterliggende server of platform een hoge load heeft doordat het druk bezocht is, of aangevallen wordt middels een DDoS-aanval. WADP staat op de grens tussen het Claranet-netwerk en het internet en dus vóór de website waardoor het verkeer tussen webserver en de bezoekers geoptimaliseerd wordt. Hierdoor kan de website veel sneller laden én worden servers minder zwaar belast. Claranet maakt voor WADP gebruik van meerdere knooppunten die zijn verdeeld over de Europese Claranet datacentra in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Alle statische en dynamische herbruikbare content wordt transparant opgeslagen in de caching systemen die in deze datacentra staan opgesteld. Hiermee zorgt WADP er niet alleen voor dat bedrijfskritische web-applicaties 24x7 optimaal bereikbaar blijven maar ook versneld worden. Content van de web-applicaties kan sneller rechtstreeks vanuit de cache worden geladen dan wanneer het vanaf de webservers wordt geleverd. Hierdoor wordt de laadtijd van de pagina of applicatie verminderd wat de gebruikerservaring verbetert.