Claranet neemt Franse hostingspecialist Runiso over

Claranet heeft de Franse managed services provider (MSP) Runiso overgenomen. De overname, de tweede grote overname in Frankrijk sinds oktober, versterkt het portfolio op gebied van cloud hosting en security. Runiso, opgericht in 2007 in Lille, biedt een breed scala aan zowel publieke als private cloud-diensten. Het bedrijf staat bekend om zijn deskundige beheer van gevoelige data en bedrijfskritische applicaties en was de eerste hostingprovider in Frankrijk met PCI-DSS-certificering.

Claranet is gestaag gegroeid in Europa, zowel autonoom als door middel van strategische acquisities. De overname van Runiso, die kort volgt op de overname van de Franse hostingprovider Morea in oktober 2015, versterkt de positie van Claranet als een van de voorlopers in de Franse markt, en maakt het mogelijk om de geografische reikwijdte in het land uit te breiden.

Als een security hosting-specialist was Runiso een ongelooflijk aantrekkelijke propositie voor Claranet in ons streven naar groei. Sinds de oprichting, is Runiso uitgegroeid tot een van de meest succesvolle hosting providers op de Franse markt en zijn haar diensten een goede aanvulling op ons bestaand portfolio. We hebben nu een specifieke oplossing om aan de toenemende beveiligingseisen van PCI-DSS-hosting te voldoen. Wij willen onszelf als de toonaangevende speler in deze sector neerzetten, en de overname van Runiso gaat ons enorm helpen om deze strategie in te vullen.
Olivier Beaudet
Managing Director van Claranet Frankrijk

We delen de visie rondom de toegevoegde waarde van managed services met Claranet. Met een gemeenschappelijke inzet kunnen we onze expertise versterken om een breed portfolio van diensten aan te bieden. Deze overname zorgt voor een verdere consolidatie van onze leidende positie in de markt op gebied van PCI-DSS en Big Data. Onze klanten en medewerkers zullen profiteren van de pan-Europese activiteiten Claranet's en gezonde financiële basis. Dit is een spannende tijd voor zowel ons als Claranet, en we zijn enthousiast om onze relatie te verdiepen in deze samenwerking.
Sebastien Baert
mede-oprichter van Runiso

Met deze acquisitie groeit de totale jaaromzet van de Claranet Groep naar meer dan € 218M. Claranet heeft nu bijna 890 medewerkers om 5200 klanten te bedienen in heel Europa.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350