Claranet neemt Geko Cloud over en versterkt haar Cloud en Devops capaciteiten.

Geplaatst op: 9 mei, 2022 - 11:23

Claranet, een toonaangevende IT-leverancier gespecialiseerd in cloud, security, werkplekken en netwerken, heeft de overname van Geko Cloud aangekondigd. De overeenkomst voor de volledige overname van Geko Cloud geeft continuïteit aan de strategie van Claranet voor groei en ontwikkeling van diensten in Spanje. Geko Cloud is een cloud consultancy bedrijf, hooggekwalificeerd en gespecialiseerd in cloud migratie, DevOps, cloud infrastructuur management en microservices.

Deze deal maakt deel uit van de groeistrategie van Claranet, dat in de afgelopen drie jaar haar activiteitenvolume, inkomsten en team in Spanje met factor drie heeft vermenigvuldigd. Na de overname van IDGrup vorig jaar, zal de toevoeging van Geko Cloud aan Claranet de mogelijkheden van het bedrijf vergroten op het gebied van geavanceerde cloud consultancy diensten, Container-as-a-Service, digitale transformatie, cloud infrastructuur management en microservices.

David Cuesta, Managing Director van Claranet in Spanje, is enthousiast: "De overname van Geko Cloud is een belangrijke stap in onze groeistrategie en in de ontwikkeling van diensten met toegevoegde waarde. Bij het zoeken naar een organisatie die ons zou versterken met toegevoegde waarde in cloud, marktaanwezigheid, klantgerichtheid en een teamgerichte bedrijfscultuur, hadden we geen beter bedrijf kunnen vinden dan Geko Cloud".

José Luis Sanchez, CEO van Geko Cloud licht toe: "Na een aantal jaren van aanhoudende groei, het consolideren van ons business model in de Cloud, DevOps en Microservices management services sector, was het tijd om een veel meer versnelde groei te overwegen. Aansluiting bij Claranet biedt ons, naast directe samenwerking op internationaal niveau, de mogelijkheid om ons dienstenaanbod uit te breiden door hoogwaardige oplossingen te bieden in: Security, Managed Kubernetes diensten en het verbeteren van onze diensten op gebied van Artificial Intelligence platformimplementaties."

António Miguel Ferreira, Group Executive Board, Iberia & Latin America, voegt toe: "Claranet is een geweldig succesverhaal, waarbij we solide organische groei combineren met overnames, die een aanvulling vormen op ons portfolio van professionele en beheerde diensten op het gebied van Cloud, Cybersecurity en Data. Geko Cloud past goed bij onze bedrijfscultuur en versterkt ons vermogen voor de digitale transformatie door middel van geavanceerde, technologie-onafhankelijke Public Cloud-diensten, uitsluitend gericht op de zakelijke behoeften van de klant.