Claranet neemt Italiaanse DevOps en cloudspecialist XPeppers over

Geplaatst op: 20 september, 2018 - 10:00

XPeppers Logo ClaranetClaranet heeft de acquisitie aangekondigd van de Italiaanse DevOps en cloudspecialist XPeppers als uitbreiding van haar aanbod op gebied van Amazon Web Services (AWS). Met deze uitbreiding versterkt Claranet haar competenties om complexe client-applicaties in de cloud te ondersteunen en bevestigt zijn positie als marktleider in de Europese cloud-outsourcingmarkt.

XPeppers, opgericht in 2010, is een systeemintegrator gespecialiseerd in AWS managed services, DevOps en ‘Agile-technologieën’. XPeppers heeft een langetermijnrelatie opgebouwd met een aantal grote bedrijven en is een gerespecteerde partner geworden voor klanten die kritieke applicaties via AWS hosten. Tevens is XPeppers een gerespecteerd AWS Partner Network (APN) trainingspartner. Haar expertise in DevOps en Agile-tools biedt daarbij uitgebreide mogelijkheden om klanten te helpen bij het beheren van digitale transformatie.

XPeppers heeft een jaaromzet van ongeveer 4 miljoen euro, met een uitgebreide klantenset waaronder Conde Nast en Mercury Payments. Deze laatste overname stelt Claranet in staat haar AWS-aanbod op de Italiaanse markt verder te versterken en bevestigt de positie van de Groep als een leider in de public cloudmarkt in de snelgroeiende Europese markt. Dit is in lijn met de ambitieuze expansiestrategie van Claranet, die de Groep in de afgelopen jaren snel heeft doen groeien, zowel door autonome groei als acquisities.

XPeppers toevoegen aan de Claranet-groep, is een logische en natuurlijke stap voor beide partijen. Als specialist in AWS beschikt XPeppers over expertise die erg in lijn is met die van ons. Het versterkt onze positie als een van de toonaangevende AWS-partijen in Europa. Gecombineerd met XPeppers’s expertise op gebied van 'DevOps en Agile-vaardigheden, hebben onze klanten nu de mogelijkheid om te profiteren van alle voordelen die public cloud te bieden heeft, met behoud van één aanspreekpunt en uniforme ondersteuning."

Lucia Terranova
Vice Managing Director Claranet Italië

Deel uitmaken van de Claranet Group zal veel kansen creëren voor onze klanten, partners en werknemers, dus we zijn erg blij deze overname aan te kondigen. Ons klantenecosysteem zal profiteren van het samengaan van de pan-Europese activiteiten van Claranet, met haar financiële kracht en reputatie voor uitstekende service die enorm waardevol is. Het zorgt ervoor dat we onze klanten op de best mogelijke manier kunnen blijven bedienen."

Mario Lanzillotta en Anna Tocci
Oprichters van XPeppers