Claranet neemt NotSoSecure over, voor versterking van het security-portfolio en vergroting van de footprint

Geplaatst op: 5 juli, 2018 - 10:59

NOT SO SECURE A Claranet Group Company logoManaged Service Provider Claranet heeft vandaag de overname aangekondigd van NotSoSecure, expert op het gebied van ethisch hacken en penetratietesten. Deze overname volgt op de acquisitie vorig jaar van het Britse beveiligingsbedrijf SEC-1 en de opening van een nieuw Claranet Security Operations Center in Portugal. Deze toevoegingen, in combinatie met bestaande security-expertise in andere Claranet-landen, tonen de aanzienlijke investering aan die Claranet levert aan de ontwikkeling van een toonaangevende securityportfolio.

NotSoSecure is gespecialiseerd in penetratietesten voor netwerken, websites en mobiele applicaties en is een van de grootste leverancier van trainingen voor ethisch hacken voor de wereldwijd veel geprezen Black Hat-conferenties, waarmee een hoogstaand niveau van expertise wordt toegevoegd aan de securitybranche. Het bedrijf, opgericht in Cambridge, Verenigd Koninkrijk, heeft tevens kantoren in San Francisco en India, voor een wereldwijde ondersteuning van klanten.

NotSoSecure werkt met én voor een reeks internationaal gerenommeerde bedrijven en organisaties, waaronder overheidsinstellingen, FTSE 250-spelers en Fortune 500-bedrijven. De organisatie richt zich op de groei van zijn Amerikaanse activiteiten en met de steun van Claranet wil het haar aanwezigheid in deze markt versterken, evenals haar footprint in Australië en Azië uitbreiden.

De oprichters van het bedrijf, Dan Haagman en Sumit (Sid) Siddharth, blijven in dienst van het bedrijf om de internationale groeiambities te ondersteunen en zullen een leidende rol blijven spelen als Claranet haar portfolio aan securitydiensten in de komende jaren verder zal ontwikkelen.

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet, zei: "Onze acquisitie van NotSoSecure is een belangrijk onderdeel van onze visie om de securitydiensten en expertise die we onze klanten kunnen bieden verder te verbeteren en om toegang te krijgen tot nieuwe markten zoals de VS en Australië. NotSoSecure heeft een uitstekende staat van dienst en een illustere wereldwijde reputatie. Bewijs daarvoor ligt in de leidende trainingsrol die het speelt bij de Black Hat-conferenties, dus we zijn ervan overtuigd dat het onderbrengen van het bedrijf binnen de Claranet-groep enorm voordelig zal zijn voor de klanten die we bedienen. De passie van NotSoSecure voor kwaliteit en de wens om een voorloper te zijn op het gebied van securitytraining en innovatie waren cruciale factoren in deze nieuwste aanwinst. Hun ambitieuze doelstellingen voor groei zijn sterk afgestemd op de onze, dus we zijn gespannen op de impact die ze zullen hebben op het succes van de Claranet Group.”

Sumit (Sid) Siddharth, mede-oprichter en CTO van NotSoSecure is enthousiast over de acquisitie: "Sinds we ons bedrijf hebben opgericht, is het risico op online aanvallen voor organisaties over de hele wereld exponentieel gegroeid. Deze groei is echter niet geëvenaard in de toename van training en kennisoverdracht en als gevolg daarvan is er nu een ernstig wereldwijd tekort aan vaardigheden op het gebied van security. Onze sterke aanwezigheid op Black Hat-conferenties en andere grote security-events betekent dat we heel veel business in de VS krijgen door mond-tot-mond-reclame alleen, maar ik geloof dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Met de steun en ervaring van Claranet om zich te richten nieuwe gebieden, bevinden we ons in een sterke positie om onze dienstenportfolio uit te bouwen en marktaandeel te veroveren in deze snelgroeiende en evoluerende industrie. We zijn verheugd om onze specialistische, praktische training en pentestexpertise toe te voegen aan de dienstenportfolio van Claranet en kijken ernaar uit onze footprint te vergroten, zodat onze klanten zich kunnen blijven ontwikkelen en veilig kunnen blijven."

Over NotSoSecure

NotSoSecure is een van de grootste leverancier van trainingen voor ethisch hacken voor de wereldwijd befaamde Black Hat-conferenties en een van 's werelds meest gerespecteerde penetratietestbedrijven op het gebied van web- en mobiele applicaties én netwerkbeveiliging. Met een aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, de VS, India en Australië omvatten de klanten van NotSoSecure FTSE250- en Fortune 500-bedrijven, toonaangevende financiële instellingen in Londen en New York en enkele van de grootste retailbedrijven in de VS en het Verenigd Koninkrijk. Lees meer op de website van NotSoSecure.

NotSoSecure is opgericht door Dan Haagman en Sumit (Sid) Siddharth.