Claranet neemt SAP-adviesbureau KHETO over

Geplaatst op: 22 juli, 2021 - 09:01

Claranet heeft de overname aangekondigd van SAP consultancybedrijf KHETO Consulting GmbH. KHETO werd in 2005 opgericht met een focus op SAP Business Intelligence en levert bedrijven adviesdiensten gedurende de gehele levenscyclus van hun SAP-projecten - van strategische afstemming tot implementatie en ondersteuning. Met de overname van het in Keulen gevestigde bedrijf breidt Claranet ook haar eigen portfolio op het gebied van managed services uit met de exploitatie van SAP workloads in de public clouds.

Claranet neemt SAP-adviesbureau KHETO over

Olaf Fischer, Managing Director bij Claranet Duitsland, licht de overname toe:

De aankondiging dat SAP 'AnyDB' slechts tot 2027 zal blijven ondersteunen, heeft een nieuwe dimensie toegevoegd aan de gehele SAP-markt. Bij veel aanstaande migraties van SAP naar S4/HANA verwachten we daarom een gelijktijdige overgang naar de public cloud-platforms van Microsoft, AWS of Google. Deze verwachting wordt niet in de laatste plaats ondersteund door de strategische alliantie tussen SAP en Microsoft in hun gezamenlijke 'Embrace Initiative', dat ook berust op een sterke convergentie van cloud en SAP. Door de SAP-knowhow van KHETO te combineren met de ervaring van Claranet op het gebied van cloud-transformatie en managed hosting in public cloud, kunnen we klanten optimaal cloud-based support bieden op hun overgang van SAP R/3 naar S4/HANA met een complete lifecycle-ondersteuning."

Markus Grimm, een van de twee Managing Directors bij KHETO, voegt hieraan toe:

De SAP-omgeving is met zijn nieuwe technologieën en platforms een continu groeiende markt. KHETO kan nu haar portfolio doelgericht uitbreiden met deze belangrijke moderniseringsonderwerpen door te profiteren van de synergie met Claranet. Integratie van KHETO in de Claranet Group zal zowel Claranet als KHETO een breder spectrum in de SAP-markt bieden. Dankzij KHETO en haar jarenlange SAP-expertise richt Claranet zich nu ook specifiek op SAP-cloudmigratieprojecten, SAP-professional services en SAP Managed Services. Daarnaast biedt de overname de medewerkers van KHETO nieuwe perspectieven en mogelijkheden in en rond SAP en de cloud. Als zodanig biedt de integratie van KHETO in de Claranet Group enorm potentieel voor alle betrokkenen."

De strategische doelstellingen van de overname zijn het concurrentievermogen van de gecombineerde ondernemingen te vergroten, de relaties met SAP en de public cloudproviders te versterken en klanten uitgebreide ondersteuning te bieden voor hun IT-moderniseringsprojecten en SAP-omgevingen in de vorm van advies en beheerde diensten.

Over KHETO

KHETO is opgericht in Keulen, Duitsland in 2005 met een focus op SAP Business Intelligence. Het adviesbureau bedient haar klanten gedurende de gehele levenscyclus. Sinds 2017 is KHETO ook een ‘SAP Silver Partner’. Alle thema's en vraagstukken worden daarom aangepakt en opgelost - te beginnen bij de strategische afstemming, via consulting en implementatie, tot en met operationele ondersteuning. Hierdoor wordt een optimale allround ondersteuning van klanten veiliggesteld. KHETO heeft ook bekende DAX-genoteerde bedrijven al langdurig in haar klantportfolio.