Claranet neemt twee Britse IT-dienstverleners over ter uitbreiding van het Disaster Recovery en Linux portfolio.

Acquisitie van Techgate en LinuxIT door Claranet zorgt voor verdere groei in Europa

Claranet heeft Techgate, een business continuity en Disaster Recovery specialist, en LinuxIT, een expert op Linux-gebaseerde technologieën overgenomen. De in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bedrijven worden in de Britse tak van de Claranet Groep opgenomen en zorgen voor een aanvulling op het bestaande Claranet portfolio en leveren een toegevoegde waarde aan Claranet’s vermogen in de levering van toonaangevende IT-services.

Techgate, opgericht in 2001, is een enterprise-klasse leverancier van high-available, veilige en flexibele IT-infrastructuur diensten, gericht op business continuity, Disaster Recovery en back-up diensten. Techgate heeft kantoren in Docklands Londen en Chelmsford in Essex en beheert twee datacenters. Techgate, met 27 medewerkers, heeft meer dan 200 klanten, waaronder BLM, Capita, Carestream Health, DS Smith en FSL. De omzet in 2014 bedroeg € 6,8 miljoen.

LinuxIT is een IT-dienstverlener, gespecialiseerd in professionele managed services voor Linux-gebaseerde applicaties. Opgericht in 1999 en gevestigd in Bristol, levert het bedrijf end-to-end best practice managed services voor een volledige levenscyclus van Linux-gebaseerde technologieën, ongeacht of ze on-premise of centraal gehost worden. Met 20 medewerkers werkt LinuxIT voor meer dan 200 klanten, waaronder ITV, Hopkins Architects, Euro Car Parts, Liz Earle en CAE. De omzet in 2014 bedroeg € 3,6 miljoen.

Het management en de medewerkersstructuur van beide bedrijven worden gehandhaafd en de bedrijven blijven opereren onder hun eigen merknamen. Met de toetreding tot de Claranet Group, brengen Techgate en LinuxIT een schat aan ervaring en expertise mee. Hiermee verbetert Claranet het vermogen om haar klanten nog beter te kunnen ondersteunen en verdere innovatie van haar diensten te vergemakkelijken.

De acquisities verbreedt Claranet’s bestaande dienstenportfolio, en zorgt voor een groei van de Claranet Groep tot meer dan 850 medewerkers, met ruim 5.000 klanten en activiteiten in zes Europese landen. De uitgebreide Claranet Group heeft een jaarlijkse omzet van ruim € 200 miljoen.

“Techgate en LinuxIT zijn leiders op hun vakgebied en zorgen voor een belangrijke uitbreiding van de Claranet Groep als we kijken naar de evolutie van ons portfolio en het kunnen bieden van een uitgebreide end-to-end dienst voor de management en hosting van applicaties. Deze overnames vormen een goede gelegenheid voor onze klanten, en die van Techgate en LinuxIT, om te profiteren van ons uitgebreid pakket van diensten. Daarnaast zijn de klanten in de veilige wetenschap dat ze worden ondersteund door een organisatie met een sterk financieel fundament.
Het is onze ambitie om verder te groeien in onze huidige zes landen, zowel autonoom als door acquisitie. Met de overnames van Techgate en LinuxIT hebben we een stap voorwaarts gezet op het vlak van onze groei en capaciteiten met uitbreiding op nieuwe IT-gebieden."
Charles Nasser, CEO en oprichter van de Claranet Groep

De overnames zijn gefinancierd door middel van ondersteuning door Claranet's partnerships met The Royal Bank of Scotland (RBS), Ares Capital Europe, Goldman Sachs en Abry Partners, die hun vertrouwen uitspreken in Claranet's groeistrategie.

Neem contact met ons op

Laat een e-mail achter

Vul onderstaand formulier in en we zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen

Velden aangeduid met een * zijn verplicht.

CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u geen computer bent om automatisch spam tegen te gaan.

Neem contact met ons op

Verkoop: 040 239 3300
Financiële administratie: 040 239 3340
Support: 040 239 3350