Claranet noteert een sterke groei met een omzetstijging van 49%

Geplaatst op: 13 december, 2018 - 11:03

Claranet heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het boekjaar eindigend op 30 juni 2018, een omzetstijging van 49 procent. Een combinatie van autonome en acquisitieve groei zag de omzet van Claranet Group € 363,5 miljoen bereiken, een stijging van ruim € 117 miljoen over het boekjaar, terwijl de Adjusted EBITDA € 56 miljoen bedroeg, een stijging van 29 procent.

De ambitieuze groeistrategie van de Claranet Groep zorgt ervoor dat in april 2018 Union Solutions, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde onderneming voor hostinginfrastructuurdiensten, , overgenomen werd, waardoor de hostingtransformatie en Azure-mogelijkheden verder werden versterkt. Het bedrijf hield ook focus op de integratie van de drie acquisities die in mei 2017 werden afgerond (Sec-1, Oxalide en ITEN Solutions) om de verdere groei te stimuleren.

Daarnaast heeft Claranet sinds juli 2018 drie opeenvolgende overnames gedaan: NotSoSecure, één van 's werelds meest gerespecteerde security opleiders en penetratietesters, de Italiaanse DevOps-specialist Xpeppers en de Nederlandse specialist in online werkplekken Quinfox. De omzet van het eerste kwartaal in FY19 leidt tot een jaaromzet van € 386 miljoen per jaar.

Clouddiensten vormen een essentieel onderdeel van het productportfolio, met positionering als een 'leider' in Gartners 'Magic Quadrant voor managed Hybrid Cloud Hosting, Europa' gedurende vijf jaar, van 2013 tot het laatste jaar van dit Magic Quadrant in 2017. Daarnaast gaat Claranet door met het versterken van de partnerships met AWS, Microsoft en Google en heeft het zijn dienstenportfolio recentelijk verder gediversificeerd met de lancering van een nieuwe Cyber Security-unit.

In een reactie op de prestaties zei Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet:

De groei die we het afgelopen boekjaar hebben gezien, is uitzonderlijk. Dit is het resultaat van de vooruitgang die we hebben geboekt door onze aanwezigheid in de markten waarin we actief zijn te consolideren en ons dienstenportfolio te versterken. Claranet blijft innoveren en de investeringen die we het afgelopen jaar hebben gedaan in onze expertise, medewerkers en partners zullen ervoor zorgen dat we het brede scala aan infrastructuur en applicaties van onze klanten op elke cloudomgeving kunnen blijven ontwerpen, migreren, uitvoeren en ondersteunen, zowel public, private als hybride. Dit is een belangrijke differentiator voor de organisatie en stelt ons in staat om onze klanten te blijven helpen het beste uit clouddiensten te halen. Onze strategie heeft ons ook aanzienlijke stappen laten zetten in de snelgroeiende IT-securitymarkt, waarvan wij geloven dat dit een enorme groeimarkt voor ons is. Door ethische hacking, penetratietesten, beheerde security services en trainingsexpertise van Sec-1 en NotSoSecure te combineren in onze speciale Cyber Security-unit, hebben we een sterke fundering waarop we verdere groei kunnen realiseren en nieuwe markten kunnen betreden."