Claranet Portugal neemt OutScope Solutions over en versterkt haar leidende marktpositie

Geplaatst op: 27 september, 2021 - 08:47

Claranet Portugal, de grootste leverancier van informatietechnologie in Portugal en specialist op het gebied van cloud-, beveiligings- en werkplekoplossingen, heeft zojuist de overname afgerond van IT-consultancy- en dienstverlener OutScope Solutions. Deze stap versterkt de leidende positie van Claranet op de IT-markt in Portugal, breidt haar portfolio van oplossingen op de binnenlandse markt uit en vergroot haar kracht richting de internationale markt.

De transactie omvat de overname voor 100% van OutScope Solutions en haar dochterondernemingen - OutScope Madeira en Hashtag People. Het bedrijf zal in de nabije toekomst blijven opereren als OutScope - een specialist in oplossingen en diensten gericht op de telecommunicatiesector. Deze branche vertegenwoordigt momenteel ongeveer 50% van de activiteiten van OutScope en met een portfolio van gespecialiseerde diensten in Telco Cloud, Automatisering, Netwerken, IoT, en 5G.

De belangrijkste leidinggevenden en aandeelhouders van OutScope, Nuno Almeida e Silva, CEO en Célio Rijo, CCO, zullen in dienst treden van Claranet Portugal. De ongeveer 140 medewerkers van OutScope zullen ook volledig in Claranet worden geïntegreerd, waardoor zij de ruimte krijgen om hun carrière binnen de grotere organisatie uit te bouwen.

António Miguel Ferreira, voorzitter van Claranet Portugal en lid van de raad van bestuur van Claranet voor Portugal, Spanje en Latijns-Amerika, verklaarde: "Deze overname versterkt de positie van Claranet als het nummer één IT-bedrijf in Portugal en komt slechts een paar maanden na de overname van Bizdirect afgelopen juli. De integratie van OutScope zal onze aanwezigheid in marktsegmenten met een enorm groeipotentieel verbreden en Claranet's portfolio verrijken met veilige, verbonden cloud-oplossingen."

Nuno Almeida e Silva voegde toe: "De toetreding tot Claranet Portugal versterkt de toewijding van OutScope aan onze werknemers, klanten en partners, en stemt de organisatie af op een breder scala aan producten en diensten. We willen onze zeer ervaren teams bedanken en kijken uit naar een succesvolle toekomst voor de nieuwe organisatie."

Charles Nasser, oprichter en CEO van de Claranet Group, voegt toe: "We zijn verheugd OutScope te verwelkomen in de Claranet-familie, voortbouwend op ons hoge groeitempo in Portugal dit jaar. We kijken ernaar uit dat onze teams samenkomen om onze klanten nog veel meer bedrijfskritische diensten aan te bieden en de digitale transformatie van Portugal te ondersteunen."

Over OutScope Solutions

Met meer dan 14 jaar ervaring binnen de IT is OutScope Solutions een gespecialiseerd bedrijf voor technologische diensten met als missie het vereenvoudigen en veiligstellen van de fundamenten voor organisaties om te slagen in de digitale wereld.

OutScope ontwikkelt oplossingen en consulting, engineering en operationele diensten op het gebied van Cloud, Intelligent Networks, Cybersecurity en Digital Workplace, en bedient daarmee enkele van de grootste organisaties in belangrijke industrieën. Het bedrijf telt momenteel meer dan 140 werknemers en heeft kantoren in Lissabon, Porto en Düsseldorf, evenals vertegenwoordiging via partners in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en Zuid-Amerika.

Meer informatie op: www.outscope.com