Claranet opgenomen in de Sunday Times International Track 200

Geplaatst op: 15 juni, 2017 - 10:00

Claranet is op de 170e plaats opgenomen in de Sunday Times International Track 200 van 2017. Op deze lijst, gepubliceerd op 11 juni 2017, staan de 200 particuliere bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk met de snelste groei op internationaal niveau. Het is de tweede keer in 2017 dat Claranet in The Fast Times-serie van The Sunday Times is opgenomen na een 93e plaats in de Profit Track 100-ranking eerder dit jaar.

International-Track-200-logo-spons.png

In de loop van het afgelopen jaar heeft Claranet zich snel ontwikkeld als leider op het gebied van Public Cloud en Security, waardoor haar technologieoplossingen in een steeds grotere markt in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten worden ingezet. Acquisities en organische groei zijn de afgelopen 12 maanden belangrijke prioriteiten voor Claranet geweest en hebben er voor gezorgd dat de organisatie nieuwe hoogten bereikt op gebied van de totale omvang en het operationeel vermogen om nieuwe en bestaande klanten te bedienen.

In december nam Claranet de Braziliaanse cloud service provider CredibiliT over, wat de eerste stap in Zuid-Amerika markeerde en haar status bevestigde als een van de meest ambitieuze en dynamische spelers in de wereldwijde private, publieke en hybride cloud hosting-omgevingen. Dit werd in februari gevolgd door de overname van Rely in Nederland en de oprichting van Claranet Italië om de groeiende vraag naar beheerde public cloud oplossingen op de Italiaanse markt te ondersteunen.

Dit momentum is behouden met de aangekondiging eind mei dat zij drie nieuwe acquisities had voltooid: Sec-1 in het Verenigd Koninkrijk, Oxalide in Frankrijk en ITEN Solutions in Portugal. Deze acquisities vertegenwoordigen een omzetgroei van 40% en zijn een belangrijke stap voorwaarts voor Claranet, die de marktleiderpositie in Frankrijk en Portugal bevestigt en de groepsbrede capaciteiten op het gebied van beveiligings- en applicatiemanagement een boost geven, wat onze klanten ten goede komt.

De acquisities die we in het afgelopen jaar hebben voltooid, samen met onze voortgezette organische groei en herfinanciering, hebben geleid tot een relevante speler op de markt voor managed IT-diensten, zowel op Europees niveau als daarbuiten. Op veel manieren geeft ons dit een voorsprong op onze concurrenten in de markten waarin we opereren. Een plaats in de International Track 200 is een weerspiegeling van het succes van ons werk.
We kijken ernaar uit om onze positie verder te consolideren de komende maanden, zodat we de breedste verscheidenheid en de hoogste kwaliteit van diensten kunnen blijven aanbieden om zo onze klanten te helpen fantastische dingen te doen.”

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet