Claranet voegt SecurityCoach toe aan bestaande KnowBe4-dienstverlening

Geplaatst op: 15 december, 2022 - 14:48

Binnen een maand na de introductie van KnowBe4’s nieuwe dienst SecurityCoach heeft Claranet deze succesvol geïntroduceerd binnen haar klantenbestand. SecurityCoach is een nieuw product dat real-time security coaching moet bieden. Het is gericht op het verminderen van risico’s door gebruikers met betrekking tot IT-security.

Social engineering-technieken zoals e-mailphishing, spear phishing en voice phishing worden door cybercriminelen ingezet om de medewerkers van een organisatie te manipuleren, met als doel toegang te krijgen tot vertrouwelijke informatie of systemen. KnowBe4 wil met de SecurityCoach IT- en security-professionals helpen bij de ontwikkeling van een sterke security culture met behulp van real-time security coaching van gebruikers. Door gebruik te maken van de bestaande security stack van een organisatie, kunnen professionals hun coaching-campagnes zodanig configureren dat ze onmiddellijk een SecurityTip – gerelateerd aan een gedetecteerd event – kunnen doorzetten naar hun gebruikers middels instant messaging of e-mail.

Stu Sjouwerman, CEO van KnowBe4: “Met SecurityCoach introduceren we een nieuwe productcategorie die real-time security coaching en advies automatiseert om de cybersecurity-kennis van eindgebruikers te vergroten. Zo kunnen ze beter bijdragen aan een sterke security culture binnen hun organisatie.” SecurityCoach moet de gebruikers van contextuele, real-time coaching voorzien, om de security awareness te versterken en de risico’s leren te begrijpen.

Korter op de bal

Peter van den Broek, Account Manager van Claranet is enthousiast over deze nieuwe dienst; “Phishing blijft een populaire methode voor cybercriminelen om inloggegevens van werknemers in handen te krijgen. Daarmee kan de crimineel inbreken op interne systemen om bijvoorbeeld klantengegevens te stelen of belangrijke onderdelen gijzelen. SecurityCoach zorgt ervoor dat er nog korter op de bal gespeeld wordt en de medewerkers direct actie en gevolg onder ogen krijgen. Mocht bijvoorbeeld iemand op een onveilige website komen, dan krijg je niet alleen de melding vanuit de browser dat niet verder komt, maar komt er een bericht via de SecurityCoach met tips om dit volgende keer te voorkomen. En dan positief ingestoken om niet direct een tik op de vingers te krijgen maar om de medewerkers echt te helpen. We hebben dit inmiddels succesvol bij klanten aangeboden en zij waren ook direct enthousiast, waardoor een van onze klanten de eerste organisatie is buiten de Verenigde Staten met een actieve SecurityCoach.”