Claranet zet ambitieuze stap naar groei met de overname van het Braziliaanse CorpFlex | Claranet NL

Claranet zet ambitieuze stap naar groei met de overname van het Braziliaanse CorpFlex

Geplaatst op: 4 augustus, 2020 - 10:08

Claranet heeft de overname van CorpFlex aangekondigd. De toonaangevende Braziliaanse cloudprovider CorpFlex sluit zich aan bij de Claranet Group. Hiermee wordt de organisatie in Brazilië nu Claranet's grootste buiten Europa.

Logo CorpFlex - Claranet

CorpFlex, opgericht in 1992, is een toonaangevende leverancier van private cloud-oplossingen in Brazilië, met daarbij een sterk portfolio op het gebied van databeveiliging, datamanagement en netwerken. CorpFlex heeft enterprise en grootzakelijke klanten in verschillende industriesegmenten, waaronder gezondheidszorg, transport, industrie, services en agrobusiness. Het nieuwe Claranet Brazilië heeft een divers dienstenportfolio, waaronder private, public en hybride cloud, databeveiliging en netwerkdiensten, aangevuld met de wereldwijde capaciteiten van Claranet.

António Miguel Ferreira, Directeur van Claranet Iberia en Latijns-Amerika, is enthousiast over de overname:

We hebben de afgelopen vier jaar fantastische resultaten behaald in Iberia, autonoom en door acquisities groeiend met meer dan 800% tot een jaaromzet van € 128 miljoen. Dit is hét moment om dezelfde impact te maken in Brazilië.”

Claranet, dat volgend jaar het 25 jarig jubileum in Europa viert, startte eind 2017 in Brazilië, met de focus op public cloud als go-to-market-strategie. In deze korte periode heeft het bedrijf grote Braziliaanse organisaties aangetrokken, zoals ruimtevaartbedrijf Embraer, de toonaangevende mediagroep TV Globo en de groothandelsbank Banco Fibra.

We zijn klaar om uit te breiden en te profiteren van zo'n belangrijke wereldmarkt. CorpFlex is onze eerste grote investering in Brazilië en breidt ons potentieel uit in lijn met enkele van onze grootste Europese landenactiviteiten. We hebben nu een team van meer dan 200 medewerkers in Brazilië die fantastische technische ondersteuning en servicemanagementmogelijkheden bieden aan onze klanten. Kijkend naar de toekomst bekijken we ook actief aanvullende mogelijkheden om organisch te groeien, buiten verdere acquisities.”

Edivaldo Rocha, CEO van CorpFlex, geeft commentaar:

De krachtenbundeling van Claranet en CorpFlex is de perfecte manier om de toegevoegde waarde die we onze klanten in Brazilië bieden te vergroten. Deze strategie heeft zijn waarde al bewezen in Europa. Nu is het tijd voor een pionier als CorpFlex in Brazilië om zijn lokale kennis te benutten in combinatie met de ervaring en kracht van een wereldwijde organisatie.”

Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet, voegde toe:
"De combinatie van vooruitstrevende public en private cloud-diensten past perfect bij onze klanten. Onze beslissing om bedrijven te combineren is gericht op het verhogen van de waarde die we leveren aan onze klanten, wat resulteert in duurzame, organische groei. Een getalenteerd team dat zich bij de Claranet Group voegt, betekent dat we ons portfolio kunnen blijven ontwikkelen en de technologieën, platforms en vaardigheden kunnen aanbieden die het belangrijkst zijn voor onze klanten.”

"We zijn verheugd het Corpflex-team te verwelkomen in de Claranet-familie en kijken ernaar uit om samen te werken om onze capaciteiten en aanwezigheid in Brazilië te vergroten."

Over CorpFlex

CorpFlex, opgericht in 1992, is een Braziliaans bedrijf dat geavanceerde Private Cloud-oplossingen biedt voor bedrijfskritische systemen (ERP, CRM, BI en e-commerce). Dit omvat veilige toegang, een hoge beschikbaarheid en redundantie van netwerkverbindingen, naast Managed Services om het beheer van infrastructuur te verbeteren en klanten hoogstaande toegang tot hun applicaties te bieden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Alphaville (Barueri - SP). CorpFlex is actief in een breed scala van verticale markten in heel Brazilië en heeft een breed klantenportefeuille.

Meer informatie is te vinden op https://corpflex.com.br/