Claranet zet groei voort

Geplaatst op: 31 mei, 2017 - 09:30

  • Drie acquisities in Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Portugal voor omzetverhoging van ruim 40%.
  • Afronding volledige herfinanciering.
  • Claranet verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouders.

Claranet heeft vandaag de overname aangekondigd van drie IT-dienstverleners in het Verenigd Koninkrijk (Sec-1), Frankrijk (Oxalide) en Portugal (ITEN Solutions), waardoor de omzet en operatie aanzienlijk worden vergroot. Daarnaast heeft Claranet een herfinanciering voltooid, die de onderneming langetermijnfinanciering en een additionele acquisitiereserve van € 92 miljoen biedt, en verwelkomt nieuwe minderheidsaandeelhouders, waaronder Tikehau Capital, die naast de bestaande aandeelhouders hebben geïnvesteerd.

3 ACQUISITIONS_CLARANET_sml.png

De drie nieuwe overnames geeft de Claranet Group extra capaciteit en mogelijkheden op het gebied van Security, DevOps, Systeemintegratie en IT-services én versterkt haar positie als een van de grootste onafhankelijke providers van cloud en managed services in West-Europa en Brazilië. De uitgebreide Claranet Group heeft een omzet van € 360 miljoen, meer dan 1.800 medewerkers en meer dan 6.500 klanten in acht landen op twee continenten (Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Portugal, Nederland en Brazilië).

Sec-1 is gevestigd in Leeds (Verenigd Koninkrijk) en is een security solutions provider. Het bedrijf werd opgericht in 2001 en biedt penetratietesten en kwetsbaarheidsbeoordelingen voor applicaties en infrastructuur, firewalls en malware-security en security trainingen. Sec-1, dat een omzet heeft van € 7 miljoen en ongeveer 60 personeelsleden, voegt significante kennis en ervaring toe aan het securityportfolio van Claranet. De oprichters Matt Hawnt en Gary O'Leary-Steele blijven in dienst bij Claranet en zullen samenwerken met het senior management team om de organisatie verder te laten groeien.

De Franse DevOps- en cloudspecialist Oxalide versterkt Claranet’s capaciteit om bedrijfskritische webapplicaties te implementeren en beheren. De organisatie, opgericht in 2003, heeft een omzet van € 17,5 miljoen en haar 95 medewerkers bedienen een variatie aan klanten, van Canal+ tot Direct Energie. Oxalide's huidige management team blijft in dienst van Claranet en zal zich inzetten voor de doorontwikkeling van de huidige propositie, terwijl zij profiteren van de financiële stabiliteit en het uitgebreide portfolio van Claranet.

ITEN Solutions is in 2013 opgericht in Portugal uit een fusie van twee van de grootste organisaties in de Portugese ICT-sector. ITEN Solutions heeft een omzet van € 80 miljoen en 360 medewerkers. Met deze overname is Claranet een van de grootste IT-dienstverleners in Portugal geworden en richt zij zich op het helpen van haar klanten om te profiteren van nieuwe technologieën.

De organische groei van Claranet, gecombineerd met acquisities, heeft geleid tot een omvangrijke speler op de markt voor managed IT-diensten op Europees niveau, waarvan wij menen dat we voorop lopen ten opzichte van onze concurrenten in de regio. Deze recentste acquisities vormen een belangrijke stap voorwaarts voor Claranet, die onze marktleiderpositie in Frankrijk en Portugal bevestigt en onze groepsbrede capaciteiten op het gebied van beveiligings- en applicatiemanagement een boost geven, wat onze klanten ten goede komt.

We zijn verheugd dat de beleggingsmaatschappij Tikehau Capital een minderheidsbelang in Claranet heeft verworven, samen met onze herfinanciering een duidelijke bevestiging van onze strategie. De herfinanciering en deze recentste acquisities betekenen dat we nog beter gepositioneerd zijn om de kansen en uitdagingen van een snel evoluerende technologie dienstensector aan te kunnen. We verwachten een verdere consolidatie van de Europese managed services markt in de komende 24 maanden en we zijn sterk vertegenwoordigd in alle belangrijke markten in West-Europa om hiervan te profiteren om zo onze klanten te helpen fantastische dingen te doen.”
Charles Nasser, oprichter en CEO van Claranet

De herfinanciering is voltooid met de volgende financiële instellingen, die de huidige investeerders vervangen: ABN AMRO, Bank of Ireland, HSBC, Natixis, Partners Group, The Royal Bank of Scotland, Société Générale en Sumitomo Mitsui Banking Corporation.