Claranet versterkt haar marktpositie in Frankrijk met de overname van de MSP Diademys

Geplaatst op: 12 juli, 2016 - 13:00

Claranet heeft de Franse Managed Services Provider Diademys overgenomen waardoor de omvang van de organisatie in Frankrijk aanzienlijk wordt uitgebreid. De overname positioneert Claranet als een van de meest ambitieuze en dynamische spelers in de Franse hostingmarkt.

logodiademys.png

Diademys is opgericht in 2006 en werd snel een voorname en gerespecteerde speler in de managed services en cloud-markt, en is vooral bekend om haar expertise in de hosting en het beheer van bedrijfskritische applicaties voor middelgrote organisaties. Diademys heeft een jaarlijkse omzet van € 26 miljoen euro en met vestigingen in Suresnes en Caen in Frankrijk, biedt het werk aan 120 medewerkers voor 200 klanten uit een brede range van branches.

Met een ambitieuze groeistrategie is de Claranet Groep gestaag gegroeid in Europa, zowel autonoom als door acquisitie. Diademys vertegenwoordigt de laatste overname in een serie van overnames die het bedrijf deed in heel Europa in de afgelopen 18 maanden. De jaaromzet van Claranet staan nu op € 252 miljoen, met meer dan 1.100 medewerkers en 5.500 klanten in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Portugal en Nederland.

We zijn bundelen onze krachten met Claranet voor een aantal redenen. De organisatie heeft een agressieve en innovatieve strategie en brede aanwezigheid in Europa. Maar veel belangrijker; zij behoudt haar onafhankelijkheid en is in staat om snel in te spelen op de veranderende marktomstandigheden. Claranet's ethos komt overeen met die van ons en deel uit gaan maken van de Claranet Groep zal voor zowel onze medewerkers en klanten veel voordelen en kansen bieden."
Fabrice Tetu, CEO van Diademys

Olivier Beaudet, Managing Director van Claranet Frankrijk, voegt toe:
"De overname van Diademys is een echte kans voor Claranet om haar leidende positie in de Franse hostingmarkt te versterken. We hebben nu bijna 400 medewerkers in Frankrijk, een omzet van € 76 miljoen, een van de breedste hostingportfolio's in het land en we zijn nu in een goede positie om onze groei verder te versnellen. Dit is geweldig nieuws voor al onze klanten want die zullen profiteren van onze uitgebreide dienstenaanbod, en is een geweldige kans voor onze medewerkers, die kunnen profiteren van nieuwe carrièremogelijkheden."